تمرکز شامل جمع کردن تلاش‌های خود بر روی یک کار یا فعالیت واحد است تا با اطلاعات جدید سازگار شوید و وظایف خود را سریع‌تر انجام دهید. مهارت‌های تمرکز اغلب در نقش‌های مختلف مهم هستند. و به شما امکان می‌دهند چیزهای جدید یاد بگیرید و بهتر به اهداف شخصی و حرفه‌ای خود برسید. تقویت تمرکز می تواند به شما در کاهش حواس پرتی در محل کار کمک کند، که ممکن است بهره وری و کیفیت کار شما را افزایش دهد. در این مقاله توضیح می‌دهیم که تمرکز چیست و توضیح می‌دهیم که چگونه تمرکز خود را بهبود ببخشید. و برخی از مزایای اولیه بهبود تمرکز در محل کار را فهرست می‌کنیم و برخی از مزایای اولیه بهبود تمرکز در محل کار را فهرست می‌کنیم.

تمرکز چیست؟

تمرکز عبارت است از تفکر دقیق در مورد کاری که انجام می دهید. هنگامی که تمرکز می کنید، تلاش ذهنی خود را بر روی یک موضوع یا کار متمرکز می کنید. با انجام این کار، می توانید هر گونه احساسات، افکار، ایده ها یا احساسات نامرتبط را حذف کنید. این به شما امکان می دهد کار را سریعتر و دقیق تر انجام دهید، زیرا به شما کمک می کند تا حواس پرتی را حذف کنید. تمرکز در کار می تواند برای موفقیت در مشاغل مختلف مهم باشد.

حواس پرتی:

چه در یک دفتر کار کنید، چه از خانه خود یا در یک سوپرمارکت، به راحتی می توانید در طول روز حواس خود را پرت کنید. متمرکز نگه داشتن خود در حین کار می تواند چالش برانگیز باشد. اما این چیزی است که می توانید با ایجاد عادت هایی که حواس پرتی ها را از بین می برند، به آن دست یابید. رهایی از عوامل حواس پرتی در محل کار و تقویت تمرکز، بهره وری کلی بهتری را برای خود و سایر کارمندان افزایش می دهد. و به شما امکان می دهد کار خود را به نحو احسن انجام دهید. در این مقاله به این موضوع می پردازیم که چرا از بین بردن عوامل حواس پرتی حین کار و تقویت تمرکز مهم است.

نابودی حواس پرتی/مغزبرتر

 

چرا حذف عوامل حواس پرتی در حین کار مهم است؟

حذف عوامل حواس پرتی در حین کار بسیار مهم است. زیرا زمانی که بر روی کارهای روزانه خود تمرکز می کنید، این فرصت را دارید که بهره وری بیشتری داشته باشید و به نوبه خود، زمان بیشتری برای انجام کارهایی که خارج از کار از آن لذت می برید دارید. مرور وب، بررسی ایمیل اعلان‌ها و ارسال پیامک به دوستان تنها چند نمونه از حواس‌پرتی‌هایی است که افراد می‌توانند در محل کار با آن‌ها مواجه شوند. اگر می‌توانید در حین کار حذف حواس‌پرتی‌ها را بیاموزید، می‌توانید وظایف خود را با توجه بیشتر و زمان کمتر انجام دهید.

روش های از بین بردن حواس پرتی:

راه های زیادی برای از بین بردن حواس پرتی از محل کار و تقویت تمرکز وجود دارد. استفاده از برخی از این استراتژی‌ها را در نظر بگیرید تا به شما کمک کند حواس‌پرتی را به حداقل برسانید و بازده کاری روزانه خود را بهبود بخشید:

1-قبل از شروع کارتان ، برنامه ریزی داشته باشید.

قبل از اینکه کار روزانه خود را شروع کنید، سعی کنید یک برنامه عمل آماده کنید. اهدافی را که امیدوارید قبل از پایان روز به آنها برسید یادداشت کنید و در حین حرکت آنها را از لیست خارج کنید. دانستن اینکه چه کارهایی را باید قبل از شروع به پایان برسانید می تواند به شما فرصتی بدهد تا زمان مشخصی را برای هر مورد تقسیم کنید.

2-برای اهداف خود محدودیت زمانی تعیین کنید.

بعد از اینکه فهرستی از اهدافی که می‌خواهید تا پایان روز تکمیل کنید تهیه کردید. می‌توانید بسته به مدت زمانی که فکر می‌کنید انجام هر کار طول می‌کشد، زمان مشخصی را برای هر یک از موارد موجود در لیست در نظر بگیرید. برخی از کارها را می توان به سرعت به پایان رساند، مانند پاسخ دادن به ایمیل های مربوط به کار، اما برخی از آنها به زمان و تلاش بسیار بیشتری نیاز دارند. مدت زمانی که به خود اجازه می دهید روی هر کار ، فعالیت کنید، ممکن است مستقیماً به سطح چالش آن کار مرتبط باشد.

3- چالش برانگیزترین وظایف را در اوایل روز تکمیل کنید.

وقتی فهرستی از اهداف خود را هر روز تهیه می کنید، کارهایی را که بیشترین تلاش را در ابتدای روز کاری شما می طلبد را تکمیل کنید. اغلب، صبح‌ها قبل از اینکه ساعت‌ها کار کنیم، ذهن ما تازه‌ترین و متمرکزترین ذهن است. این زمان عالی برای تکمیل کارهای چالش برانگیزتر است و فرصتی برای شما باز می‌کند تا کارهای ساده‌تر را بعداً در روز انجام دهید، در حالی که ممکن است انجام نشود. به همین راحتی می توانید تمرکز خود را تقویت کنید.

نابودی حواس پرتی/مغزبرتر

 

4-اهداف را کوچک تر تنظیم کنید.

تعیین اهداف کوچک برای خود در طول روز می تواند به شما کمک کند وظایف را به طور مؤثرتری مدیریت کنید. هدف بزرگتری را در نظر بگیرید که ممکن است نیم روز طول بکشد تا آن را تکمیل کنید و آن را به اهداف کوچکتر تقسیم کنید. ایجاد اهداف کوچکتر و تشکیل یک فرآیند گام به گام می تواند به شما کمک می‌کند تا هدف بزرگ‌تر را تکمیل کنید. این به شما امکان می‌دهد برای دوره‌های زمانی کوتاه‌تری نسبت به زمانی که می‌خواهید هدف را به یکباره به انجام برسانید. تمرکز کنید، که به ذهن شما فرصتی می‌دهد تا استراحت‌های مکرر داشته باشد.

5- به خود بازه زمانی کوتاه تری برای کار اختصاص دهید.

قبل از اینکه هر روز کاری را شروع کنید، ممکن است تصمیم بگیرید که چه زمانی کار را شروع می کنید و چه زمانی برنامه ریزی می کنید کار را برای آن روز انجام دهید، مفید باشد. دانستن اینکه دقیقاً چه زمانی برای اتمام روز خود برنامه ریزی می کنید. به شما کمک می کند در ساعاتی که کار می کنید متمرکز بمانید تا بتوانید در مهلتی که برای خود تعیین کرده اید به پایان برسانید. این همچنین به شما کمک می کند تا بیش از حد کار نکنید، به طوری که هنوز برای کارهایی که دارید زمان دارید.

6-به عوامل حواس پرتی فکر نکنید.

فناوری منبع اصلی حواس‌پرتی است در حالی که افراد سعی می‌کنند کار خود را کامل کنند. تلفن همراه و هر گونه اعلان‌های دریافتی را در ساعت هوشمند یا دستگاه‌های دیگر خود بی‌صدا کنید. علاوه بر این، هر سرویس پخش ویدیویی را برای زمانی که وظایف کاری خود را انجام می‌دهید یا زمانی که تصمیم به انجام آن دارید، بگذارید. از بین بردن حواس‌پرتی‌های تکنولوژیکی می‌تواند شما را برای مدت طولانی‌تری روی کارتان متمرکز کند و به طور بالقوه به شما امکان می‌دهد کارتان را زودتر به پایان برسانید.

7-راحت باشید.

احساس راحتی در حین کار می تواند حواس پرتی را کمتر کند. بسته به جایی که کار می کنید، سطح راحتی که می توانید به دست آورید ممکن است متفاوت باشد. اگر از خانه کار می کنید، می توانید درجه حرارت را در حدی تنظیم کنید که راحت باشد و لباس هایی بپوشید که در تمام طول روز احساس آرامش کنید. وقتی در محیط اداری کار می کنید. می توانید مواردی را که به شما کمک می کند احساس آرامش کنید، مانند یک پخش کننده روغن یا یک لامپ که نور خوبی ارائه می دهد، بیاورید.

نابودی حواس پرتی/مغزبرتر

 

8-خواب کافی داشته باشید.

برای عملکرد صحیح در طول روز، داشتن مقدار کافی خواب ضروری است. به خود فرصت بدهید تا بدن شما مثل یک باتری ای که خال شده دوباره شارژ شود و یک شب کامل استراحت کنید، به مغز شما کمک می کند تا صبح به طور کامل کار کند. این به احتمال زیاد به شما کمک می کند تا سلامت مغزی خود را ارتقا دهید.

9-مدیتیشن را بارها و بارها تکرار کنید.

مدیتیشن به ذهن کمک می کند تا افکار مزاحم را رها کند تا بتوانید در یک زمان روی یک چیز تمرکز کنید. سعی کنید کمی استراحت کنید و چند دقیقه به خود فرصت دهید تا روی تنفس خود تمرکز کنید. در مکانی آرام، بنشینید و به آرامی نفس بکشید.در حین شمارش به تعداد دلخواه خود وارد و خارج شوید. در حین شمارش، سعی کنید هر فکری را که به ذهنتان خطور می کند را از خود دور کنید. دور کردن افکار منفی در تقویت تمرکز بسیار موثر است.

این ممکن است چند بار اول چالش برانگیز باشد، اما اگر بتوانید افکار ورودی را رها کنید و فقط روی شمارش و تنفس تمرکز کنید. ممکن است متوجه شوید که وقتی کارتان تمام شد، ذهن شما شفاف‌تر می‌شود و می‌توانید در هنگام بازگشت به کار تمرکز کنید.

10-از تداعی کننده های بصری استفاده کنید.

گاهی اوقات یک یادآوری تصویری تنها چیزی است که برای تمرکز مجدد مغز خود نیاز دارید. این می تواند چیزی به سادگی قرار دادن یک یادداشت چسبنده باشد که به شما می گوید در جایی از محل کار خود تمرکز کنید.

11-استراحت های کوتاه داشته باشید.

بسیاری از مردم معمولاً از استراحت های کوچک و به موقع در طول روز کاری غافل می شوند. آنها می توانند برای کیفیت کلی خروجی کار شما بسیار مفید باشند و به شما امکان می دهند حواس پرتی ها را از بین ببرید و تمرکز خود را تقویت کنید. در نظر بگیرید که هر ساعت یک استراحت سریع به خود بدهید تا به ذهن خود فرصت دهید تا کاری غیر از آن انجام دهد. می توانید به پیاده روی بروید، یک میان وعده بخورید، ورزش کنید، فصلی از کتاب را بخوانید یا به موسیقی گوش دهید. تنظیم یک تایمر می تواند به شما کمک کند استراحت خود را پیگیری کنید تا زمانی که تایمر خاموش شد، فعالیت خود را تمام کرده و به سر کار بازگردید.

نابودی حواس پرتی/مغزبرتر

 

12-خود را با دادن پاداش تشویق کنید.

سعی کنید با تقدیم پاداش به مغز خود ، او را در انجام کارهای مشابه در آینده تشویق کنید. شما می‌توانید این کار را با انتخاب چیزی که پس از اتمام بزرگترین هدف روزتان به آن پاداش دهید، انجام دهید. خواه ناهار مورد علاقه خود را سفارش دهید. 30 دقیقه استراحت برای تماشای یک برنامه تلویزیونی به خود بدهید یا به خود اجازه دهید از وقت خود با تلفن همراه خود لذت ببرید. به چیزی فکر کنید که به شما انگیزه برای تکمیل کارتان می کند تا بتوانید از پاداش خود لذت ببرید.

13-محل کار خود را مرتب و آماده نگه دارید.

سعی کنید در پایان هر روز فضای کاری خود را با حذف سطل زباله، خودکارهای اضافی یا هر چیز دیگری که ممکن است حواس شما را پرت کند، تمیز کنید تا برای روز بعد تازه و آماده شود. ممکن است بخواهید چند بطری آب و یک میان وعده در جایی در محل کار خود داشته باشید. همچنین فضای کاری را نیز به گونه‌ای که اگر احساس گرسنگی یا تشنگی می‌کنید. بتوانید سریعاً آن‌ها را بدون ایجاد وقفه در روند کاری خود برطرف کنید.

نابودی حواس پرتی/مغزبرتر

 

14-اعلان های گوشی خود را خاموش کنید.

اگر در محیط اداری کار می کنید، ممکن است در طول روز اعلان های ایمیل زیادی دریافت کنید. همه اعلان ها را در رایانه خود خاموش کنید تا وسوسه نشوید که کار خود را متوقف کنید و ایمیل های خود را بررسی کنید. می توانید آنها را در طول روز بررسی کنید. یکی از وقفه‌های برنامه‌ریزی‌شده‌تان یا اختصاص زمانی به اهداف روزانه‌تان که به شما امکان می‌دهد همه ایمیل‌ها را بررسی کرده و به آنها پاسخ دهید.

15- از زمانی که ذهن شما تمرکز خود را از دست می دهد آگاه باشید.

برای ذهن ما آسان است که از هر چیزی که بر روی کار تمرکز می کنیم منحرف شود. آگاهی بیشتر از زمانی که از فعالیتی که روی آن کار می کنید منحرف می شوید، ممکن است در آینده باعث صرفه جویی در وقت شما شود و به شما امکان دهد تمرکز خود را بر روی آنچه دارید تجدید کنید. درک انواع افکاری که حواس شما را از کار منحرف می کند می تواند به شما کمک کند در آینده به آنها فکر نکنید. برای مثال، اگر متوجه شوید که مکرراً به کارهایی که سگتان در خانه انجام می دهد در حالی که دور هستید فکر می کنید، این کار را انجام می دهید. توجه داشته باشید که این افکار عامل اصلی حواس پرتی شما هستند و می توانند روند تقویت تمرکز را به مخاطره بیندازند.

نتیجه گیری:

در دنیای امروز که با عصر انفجار اطلاعات و گسترش محصولات فناورانه رو به رو هستیم ، قطعا به عوامل حواس پرتی ما نیز افزوده می شود. در چنین حالتی متمرکز ماندن و درک عمیق مسائل از اهمیت ویژه ای برخوردار می شود. شما با استفاده از موارد ذکر شده در بالا می توانید ، تمرکز خود را تقویت کنید و به درک عمیق در مسائل برسید.

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *