همه ی ما از زمانی که به این جهان پا می گذاریم ، مدام در حال یادگیری مسائل جدید می باشیم. با گذر زمان مهارت های حیاتی و ابراز احساسات را می آموزیم. هنگامی که به سن آموزشی خود می رسیم به مدرسه می رویم و دامنه ی یادگیریمان گسترده تر می شود و با علوم جدید آشنایی پیدا می کنیم. با رفتن به مقطع های بالاتر یادگیری و آموزش ما حالت تخصصی تری به خود می گیرد و به دلیل گستردگی علوم مجبور هستیم تا بخشی از آن را به صورت تخصصی مطالعه کنیم.
در دنیای امروز یادگیری و تقویت آن برای داشتن زندگی راحت و آرام ضروری است. در دنیای امروز با گسترده تر شدن و متنوع تر شدن محصولات فناوری ، تصور اینکه یادگیری دروس مدرسه برای گذران زندگی کافی است ، بسیار اشتباه و دور از انتظار است. همان طور که گفتیم اگر فردی استفاده از شبکه های اجتماعی ، عابر بانک ، پرداخت الکترونیکی و حتی کار با گوشی و کامپیوتر را بلد نباشد ، بی سواد به حساب آمده و در زندگی به مشکلات زیادی برخورد می کند. حال که با اهمیت یادگیری در طول زندگی آشنا شدیم ، قصد داریم تا شما را با انواع آن آشنا کنیم. پس با ما همراه باشید.
یادگیری چیست؟
در مورد واژه ی یادگیری باید گفت که ما این کلمه را بیشتر با مدرسه مرتبط می دانیم. در صورتی که این تصوری محدود از واژه ی یادگیری می باشد. پس باید مشخص کنیم ، وقتی که درباره ی یادگیری صحبت می کنیم ، منظورمان دقیقا چیست؟ دانشمندان دریافتند که مفهوم یادگیری بسیار عمیق تر از به خاطر سپردن اطلاعات در حافظه ی بلند مدت است.
یادگیری عمیق و طولانی مدت شامل درک، ارتباط ایده ها و ایجاد ارتباط بین دانش قبلی و جدید، تفکر مستقل و انتقادی و توانایی انتقال دانش به زمینه های جدید و متفاوت است. همان طور که گفتیم یکی از هزاران مفاهیم یادگیری در ارتباط با مدرسه بیان می شود. پس مسئله ی یادگیری با نقش معلمی ، ارتباطی تنگاتنگ دارد. یک معلم باید با روش های به روز تدریس و یادگیری آشنا باشد تا بتواند مفاهیم درسی را با بهترین عملکرد به دانش آموزان خود آموزش دهد. در ادامه با چند مورد از هزاران اهمیت یادگیری در دنیای امروز آشنا می شویم.
اهمیت یادگیری در دنیای امروز:
1-یادگیری به شما کمک میکند تا جهان هستی را بهتر درک کنید.
یادگیری بخش مهمی از پیشرفت شخصی است و یکی از جنبه های ارزشمند یادگیری این است که به شما کمک می کند تا دنیای اطراف خود را درک کنید. با کسب دانش و مهارت های جدید، می توانید جهان را از دید دیگری ببینید و درک عمیق تری از آن به دست آورید.
به عنوان مثال، بگذارید بگوییم که شما همیشه به تاریخ علاقه داشته اید. همانطور که شروع به مطالعه وقایع مختلف تاریخی می کنید، متوجه می شوید که چگونه بر جهان تأثیر گذاشته اند و امروز را شکل داده اند. همچنین ممکن است شروع به درک دلیل وجود برخی اعمال یا باورهای فرهنگی کنید. و چگونه آنها در طول زمان تکامل یافته اند. این می تواند به شما دید عمیق تری از تنوع تجارب و دیدگاه ها بدهد و به شما کمک کند تا دیگران را بهتر درک کنید.
2-یادگیری به شما کمک می کند تا بهتر تصمیم بگیرید.
با دانش بیشتر، افراد می توانند تصمیمات آگاهانه ای بگیرند که تأثیر مثبتی بر زندگی آنها بگذارد. درک بهتر گزینه های موجود به افراد امکان می دهد بهترین مسیر اقدام را شناسایی کنند. برای مثال، فرض کنید شخصی در حال بررسی سرمایه گذاری در یک کسب و کار جدید یا یک فرصت شغلی جدید است.
علاوه بر این، هنگامی که افراد در مورد مفاهیم مختلف مربوط به تصمیم گیری یاد می گیرند، اعتماد بیشتری به خود پیدا می کنند و در نهایت منجر به تصمیم گیری موثرتر می شود. دانستن آنچه در هنگام ارزیابی موقعیت های مختلف باید در نظر گرفته شود، باعث می شود افراد احساس آمادگی کنند و قادر به مدیریت هر گونه پیچیدگی مرتبط باشند.
به عنوان مثال، بگذارید بگوییم که در حال بررسی این موضوع هستید که آیا در یک سهام جدید سرمایه گذاری کنید یا خیر. اگر درباره عملکرد مالی شرکت، روندهای صنعت و ریسک های بالقوه تحقیق کرده باشید و اطلاعاتی کسب کرده باشید، در موقعیت بهتری برای تصمیم گیری در مورد انجام یا عدم انجام آن خواهید بود. از سوی دیگر، اگر بر اساس اطلاعات محدود یا بدون درک کامل ریسک ها و نتایج بالقوه تصمیم بگیرید، ممکن است تصمیم سرمایه گذاری نادرستی بگیرید که می تواند بر آینده مالی شما تأثیر منفی بگذارد.
3-یادگیری به شما کمک می کند که به اهدافتان نزدیک تر شوید.
ثابت شده است که یادگیری روشی موثر برای دستیابی به اهداف زندگی شماست. افراد با کسب دانش و مهارت های جدید می توانند اعتماد به نفس و شجاعت لازم را برای انجام اقدامات لازم برای رسیدن به اهداف خود به دست آورند. با درک مفاهیم و استراتژی های مرتبط با یک هدف خاص. ، آنها می توانند یک برنامه کاملاً تعریف شده برای کمک به آنها در دستیابی به جاه طلبی های خود تنظیم کنند.
برای مثال، فرض کنید میخواهید یک صاحب کسبوکار موفق شوید. ممکن است با یادگیری مدیریت کسبوکار، برنامهریزی مالی و استراتژیهای بازاریابی شروع کنید. با کسب این مهارتها، برای تصمیمگیری آگاهانه درباره کسبوکارتان مجهز خواهید شد. مانند تخصیص منابع، جذب مشتری و رشد شرکت شما.
اما یادگیری فقط در مورد اهداف تجاری صدق نمی کند. همچنین می تواند به شما در دستیابی به اهداف شخصی مانند بهبود سلامتی خود کمک کند. برای مثال، بگذارید بگوییم که می خواهید از نظر بدنی تناسب بیشتری داشته باشید. یادگیری در مورد ورزش و تغذیه می تواند به شما کمک کند انتخاب های سالم تری داشته باشید.
همچنین ، یادگیری همچنین می تواند به تقویت انواع مختلف روابط کمک کند. یادگیری در مورد ارتباطات، همدلی و حل تعارض می تواند به شما کمک کند تا در مکالمات دشوار پیش بروید و اگر می خواهید روابط خود را بهبود بخشید، روابط قوی تری با دیگران ایجاد کنید.
حال که با سه مورد از اهمیت های یادگیری آشنا شدیم به انواع یادگیری و توضیحشان می پردازیم.
1-یادگیری تصویری
یکی از سبک های رایج یادگیری که با آن مواجه می شویم، یادگیری بصری است. برخی از افراد از طریق نمایشهای بصری یا فضایی مانند طرحهای گرافیکی، نمودارها، نمودارها، تصاویر و هر چیزی که ایدهها را نشان میدهد، بیشتر یاد میگیرند. ویژگی های سبک یادگیری بصری شامل هوش دیداری- فضایی است. یادگیرندگان بصری می توانند دانش و جزئیات را زمانی که در ذهنشان تصویر می شود به یاد بیاورند. به طور مشابه، یادگیرندگان بصری هنگامی که ارتباطات بین داده ها را هنگام پردازش درس ها تجسم می کنند، اطلاعات را بهتر حفظ می کنند. اگر در این مورد از یادگیری ، از بازی استفاده ی بیش تری شود ، قطعا نتیجه بهتر خواهد بود. چون اکثر بازی ها حالت بصری دارند ، بیشتر اطلاعاتشان در حافظه ی بلند مدت ذخیره می شود.
2-یادگیری شنیداری
نوع دیگری از سبک یادگیری زبان، یادگیری شنیداری است که در آن کارمندان به جای دیدن اطلاعات، هنگام شنیدن اطلاعات بهتر یاد میگیرند. این نوع یادگیری، یادگیری شنیداری نیز نامیده میشود و کارکنانی که در این دسته قرار میگیرند، درسهای دوره را زمانی که به صورت صوتی به آنها ارائه میشود پردازش میکنند. به عنوان مثال می توان به موسیقی، سخنرانی، پادکست و گفتگو اشاره کرد. فراگیران شنوایی، همکاری صوتی و ارتباط را ترجیح می دهند که در آن درس ها را با صدای بلند می خوانند تا اطلاعات را در ذهن خود جذب کنند.
3-یادگیری منطقی
یادگیری منطقی در مقایسه با سایر سبک های یادگیری واقعاً رایج نیست. این نوع یادگیری شامل استفاده از استدلال منطقی هنگام پردازش داده ها و حل مسائل است. در مقایسه با یادگیرنده دیداری شنیداری، یک یادگیرنده منطقی به الگوهای مختلف نگاه می کند تا ارتباطی بین اطلاعات ایجاد کند. برای آنها منطقی است، حتی اگر این ارتباط برای افراد دیگر واضح نباشد.
4-یادگیری کلامی
یادگیری کلامی فرآیند یادگیری در مورد نشانه ها و پاسخ های زبانی است. ما یادگیری شنیداری و دیداری را با نحوه یادگیری کودکان مرتبط می کنیم، اما در واقع روش های مختلفی برای یادگیری کودکان وجود دارد. در مقایسه با انواع دیگر سبکهای یادگیری، زبانآموزان کلامی جزئیات را بهتر از طریق خواندن، گفتار و نوشتن به یاد میآورند. این بدان معناست که آنها اطلاعات را زمانی که به صورت کلمات ارائه میشوند بهتر پردازش میکنند، ممکن است در قالب گفتار یا متن باشد. کسانی که این سبک یادگیری را دارند. تمایل به ایجاد مواد مطالعه مانند مرورگر یا فلش کارت دارند که به آنها در درک و حفظ ایده ها کمک می کند.
5-یادگیری حرکتی
جدا از سبک های یادگیری سمعی و بصری، ما یادگیری حرکتی داریم که شامل استفاده از حواس مختلف برای دریافت اطلاعات است. از آن به عنوان یادگیری تجربی نیز یاد می شود، که فرآیند یادگیری از طریق انجام دادن است. این نوع از یادگیری با انواع یادگیری قبلی متفاوت است زیرا در زمینه هایی استفاده می شود که برای توضیح بهتر موضوع به درس های عملی نیاز دارند. یادگیرندگان در فرآیند ایجاد، برنامه ریزی و حل، با تجربه مستقیم آنها، درس ها را بیشتر جذب می کنند. برخی از نمونه های یادگیری جنبشی شامل جلسات آزمایشگاهی، غوطه وری، و کارگاه های عملی است.
6-یادگیری جمعی
بعد از یادگیری سبک های دیداری، شنیداری، حرکتی، یادگیری اجتماعی یا بین فردی داریم. یادگیرندگان بین فردی طوری طراحی شده اند که وقتی درگیر فعالیت های مطالعه گروهی مانند امتحان کردن یکدیگر یا تشکیل گروه های مطالعه هستند، بهترین عملکرد را داشته باشند. این افراد هنگام تعامل با دیگران به روش های صوتی یا غیرکلامی بهترین یادگیری را می آموزند. یادگیرندگان اجتماعی از تعامل با دیگران، کار در تیم ها و گروه ها و به طور کلی از طریق تعاملات اجتماعی شکوفا می شوند.
7-یادگیری انفرادی
یادگیری درون فردی برعکس یادگیری بین فردی است. در اینجا، فرد به تنهایی عاشق یادگیری است و از او به عنوان یک یادگیرنده درون فردی یا یک یادگیرنده انفرادی یاد می شود. یادگیرنده درون فردی خود محور، مستقل و به راحتی خودآموز است. در یادگیری درون فردی، آنها را یاد می گیرند. زمان زیادی را صرف تفکر در مورد خود و قدردانی از بهبود خود می کنند.
با توجه به انواع یادگیری که در بالا به آن اشاره شد ، خیلی ها مفهوم یادگیری را با حفظ کردن اشتباه می گیرند. در ادامه به تفاوت این دو مقوله با یکدیگر خواهیم پرداخت.
یادگیری با حفظ کردن چه تفاوتی دارد؟
اگر بخواهیم به صورت خلاصه تفاوت بین این دو را بیان کنیم ، می توانیم بگوییم که حافظه یکی از ابزارهای یادگیری می باشد. انواع یادگیری تا زمانی که ما درک درستی از آن موضوع نداشته باشیم ، اتفاق نخواهد افتاد. همچنین برای درک بهتر باید آن موضوع را به عرصه ی تجربه و عمل بیاوریم و زمانی که آن را آزمودیم ، اشتباهات خود را اصلاح و پروسه ی درک را کامل تر کنیم.
حفظ کردن کلمات ایده ای را در اختیارتان قرارنمی دهد ولی یادگیری و درک یک موضوع دری به روی ایده های خلاقانه در آن حوزه به روی شما باز می کند. حفظ کردن به هیچ استدلال و منطقی نیاز ندارد ولی اصل یادگیری بر فکرکردن و استدلال بنا شده است. همچنین باید گفت که ربط دادن موضوعات به یکدیگر در مسائل حفظ شده بسیار سخت و گاهی نشدنی می باشد. درصورتی که ذهن مسئله ای که درک می کند را به دیگر موضوعات مرتبط می کند.
نتیجه گیری:
در دنیای امروز که رو به جلو حرکت می کنیم و سرعت این حرکت نیز زیاد می باشد ، باید به این فکر باشیم که به قول معروف از قافله عقب نمانیم. کسانی که علاقه ای برای به چالش کشیدن ذهن خود با استفاده از یادگیری ندارند ، در چنین فضای رو به جلویی دچار مشکلات عدیده ای خواهند شد. همان طور که گفتیم ، یادگیری در مدرسه دیگر کافی نیست و باید مطالب کاربردی تر را خارج از مدرسه به دنبال یادگیری شان باشیم. دنیای امروز دنیای به روز بودن است. پس سعی کنید به روز باشید.
بدون دیدگاه