اگر نگران پول هستید، نگران نباشید چون تنها نیستید. پول و مسائل مالی یک منبع رایج استرس برای بزرگسالان به شمار می رود. طبق آمار هایی که بدست آمده ، 72 درصد از بزرگسالان درباره ی پول احساس استرس می کنند. نگرانی در مورد پرداخت اجاره یا احساس غرق شدن در بدهی. با توجه به استرس مالی که با بسیاری از مسائل بهداشت روانی مرتبط است، این مسئله ابعاد مهم تری به خود می گیرد.
استرس مالی به چه معناست و چه مشکلاتی را به وجود می آورد؟
استرس مالی یک تنش عاطفی است که به طور خاص به پول مربوط می شود. هرکسی می تواند استرس مالی را تجربه کند، اما استرس مالی ممکن است بیشتر در خانواده هایی با درآمد پایین رخ دهد. استرس می تواند ناشی از نداشتن پول کافی برای رفع نیازهای شما مانند پرداخت اجاره، پرداخت هزینه صورت حساب ها و خرید مواد غذایی باشد.
افرادی که درآمد کمتری دارند ممکن است به دلیل شغلشان استرس بیشتری را تجربه کنند. شغل آنها ممکن است در زمان مرخصی انعطاف پذیری نداشته باشد. آنها ممکن است در محیط های ناامن کار کنند، اما از ترک کردن می ترسند زیرا نمی توانند از نظر مالی خود را تامین کنند بنابراین کار خود را یا رها نمی کنند یا به دنبال شغلی با درآمد بالاتر می روند.
اکثر مردم هر از گاهی بر سر پول استرس دارند. اما استرس مالی اگر زندگی روزمره شما را مختل کند می تواند مشکل ساز شود. به عنوان مثال، ممکن است متوجه شوید که نمی توانید روی دیگر بخش های زندگی خود تمرکز کنید یا از آن لذت ببرید زیرا استرس مربوط به پول شما را بسیار نگران می کند.
اگر استرس مالی شما شدید باشد، اثرات منفی بر سلامت روانی و به طور بالقوه حتی سلامت جسمی خود خواهید داشت. استرس مالی می تواند منجر به اضطراب، افسردگی، تغییرات رفتاری مانند کناره گیری از فعالیت های اجتماعی یا علائم فیزیکی مانند معده درد یا سردرد شود.
اگر عوارض جانبی مرتبط با استرس مالی خود را تجربه کردید، حتما با یک متخصص مراقبت های بهداشتی صحبت کنید.
اگرچه هر استرسی می تواند بر سلامتی شما تأثیر بگذارد، استرس مربوط به مسائل مالی می تواند به طور ویژه می تواند سمی باشد. استرس مالی می تواند منجر به موارد زیر شود:
1-موجب تأخیر در مراقبتهای بهداشتی می شود.
با پول کمتری در بودجه، افرادی که در حال حاضر تحت استرس مالی هستند، تمایل دارند در زمینههایی مانند مراقبتهای بهداشتی که باید آن ها را جدی بگیرند ، کوتاه بیایند و یا درمان را به تعویق بیندازند. بر اساس نظرسنجی سالانه بهداشت و مراقبتهای بهداشتی گالوپ، 29 درصد از بزرگسالان از جستجوی مراقبت های پزشکی به دلیل هزینه خودداری کردند. اگرچه این تاکتیک ممکن است راه خوبی برای کاهش هزینه ها به نظر برسد، به تعویق انداختن مراقبت های پزشکی در واقع می تواند منجر به نتایج بدتر سلامتی و هزینه های بالاتر شود، که هر دو می توانند منجر به استرس بیشتر شوند.
2-سلامت روانی افراد را تضعیف می کند.
در بسیاری از موارد، ارتباط بین سلامت روانی و مالی چرخهای است . سلامت مالی ضعیف میتواند منجر به سلامت روانی ضعیف شود، که منجر به سلامت مالی ضعیف و غیره میشود. سالها، مطالعات نشان دادهاند که افراد بدهکار نسبت به افرادی که بدهی ندارند، دارای میزان بیشتری از مشکلات سلامت روان مانند افسردگی و اضطراب هستند.
3-سلامت جسمانی افراد را تضعیف می کند.
استرس مداوم در مورد پول با سردرد، معده درد، میگرن، بیماری قلبی، دیابت، مشکلات خواب و موارد دیگر مرتبط است. هنگامی که ما دائما در استرس هستیم، بدن ما زمانی برای بهبودی ندارد. سیستم ایمنی بدن ما مستعد ابتلا به بیماری های مختلف می شود. این شامل سرماخوردگی و ویروس های مختلف می شود. اگر قبلاً یک بیماری مزمن پزشکی دارید، ممکن است علائم خود را تشدید کنید.
4-رفتارهای مقابله ای ناسالم را در افراد به وجود می آورد.
یکی از تاثیرات مهم استرس مالی به وجود آوردن رفتارهای ناسالم در افراد می باشد. استرس مالی می تواند شما را به انواع رفتارهای ناسالم، از پرخوری گرفته تا مصرف الکل و مواد مخدر، وادار کند.
نکاتی برای مقابله با استرس مالی:
یادگیری مقابله با استرس مالی و مدیریت موثر وضعیت مالی می تواند به شما کمک کند تا کنترل بیشتری بر زندگی خود داشته باشید، استرس خود را کاهش دهید و آینده ای امن تر بسازید. برای شروع، برخی از نکات زیر را امتحان کنید:
1-منابع درآمد اضافی ایجاد کنید.
اگر در مورد مسائل مالی استرس دارید، احتمالاً از قبل احساس می کنید که به پول بیشتری در بودجه خود نیاز دارید. اما دانستن اینکه چگونه دارایی های مالی خود را بدون ایجاد استرس قابل توجه برای خود افزایش دهید نیز می تواند مشکل باشد. خوشبختانه راه های مختلفی برای افزایش درآمد و کاهش استرس وجود دارد.
2-بودجه خود را کاهش دهید.
از آنجایی که زندگی به ندرت ثابت است، بررسی منظم بودجه برای بهبود سلامت مالیتان ضروری است. با اختصاص دادن زمان برای برنامهریزی، سازماندهی، و بودجه بندی تمام پولهایی که وارد و خارج از حساب بانکیتان میشود، کنترل امور مالی خود را در دست بگیرید. هرچه کنترل بیشتری داشته باشید، استرس کمتری احساس خواهید کرد.
3-مدیریت کلی استرس را فراموش نکنید.
همانطور که روی بهبود وضعیت مالی خود کار می کنید، می توانید با تمرین تکنیک های کاهش استرس و ایجاد تغییرات دیگر برای ایجاد سبک زندگی کم استرس، استرس را کاهش دهید. خوردن یک رژیم غذایی مغذی، خواب کافی هر شب، و انجام برخی از انواع تمرینات بدنی با کاهش سطح استرس مرتبط است. همچنین می توانید تکنیک های تمرکز حواس مانند تنفس عمیق و یوگا را برای کاهش هر گونه اضطراب امتحان کنید.
4-چرخه بدهی را درک کنید.
درک بدهی اولین قدم برای رهایی از آن است. یک مطالعه نشان داد که ممکن است بتوانید با پرداخت یک حساب در یک زمان و با شروع با کمترین بدهی خود، سریعتر بدهی خود را پرداخت کنید. تحقیق خود را انجام دهید و به نرخ بهره توجه کنید. توصیه می شود ابتدا بدهی هایی را که بیشترین نرخ بهره را دارد پرداخت کنید تا از پرداخت هزینه های بالاتر در طول زمان جلوگیری کنید.
5-وضعیت مالی خود را بررسی کنید.
فهرستی از مشکلات مالی که بیشتر به شما مربوط می شود تهیه کنید. قدم هایی بردارید تا هر مشکل را یکی یکی حل کنید تا خودتان را تحت فشار نگذارید. کارهایی را که میتوانید از امروز یا این هفته شروع کنید بنویسید که میتواند شما را در مسیر ثبات مالی قرار دهد. سعی کنید یک برنامه بودجه داشته باشید و فقط برای یک هفته یا یک ماه خرج کنید. ممکن است برای کمک به امور مالی خود به دنبال کمک حرفه ای باشید. به عنوان مثال، می توانید در مورد برنامه های بخشش وام دانشجویی و برنامه های بازپرداخت مبتنی بر درآمد تحقیق کنید که ممکن است پرداخت های قابل مدیریت بیشتری برای بدهی شما ایجاد کند.
اگر نمی توانید صورتحساب های خود را پرداخت کنید، سعی کنید با بانک، شرکت خدماتی یا شرکت کارت اعتباری تماس بگیرید تا وضعیت خود را توضیح دهید.اغلب آنها می توانند برنامه پرداختی را تنظیم کنند که برای شما مناسب باشد.
6-برای پیدا کردن راه حل دوست پیدا کنید.
سعی کنید از خانواده و دوستان خود برای کمک به کاهش استرس کمک بگیرید. ممکن است سعی کنید در یک گروه حمایتی برای افرادی که با استرس مالی دست و پنجه نرم می کنند شرکت کنید. به یاد داشته باشید که شما تنها نیستید. می توانید سیستمی از دوستان و خانواده قابل اعتماد ایجاد کنید تا به شما کمک کند در مورد امور مالی خود خوش بین باشید. در برخی موارد، حتی ممکن است تصمیم بگیرید که از یک ارائه دهنده مراقبت های بهداشت روانی کمک حرفه ای بگیرید. همه گزینه های پشتیبانی معتبر هستند.
7-به فکر مراقبت از خود باشید.
حفظ یک سبک زندگی سالم برای کمک به مدیریت استرس مهم است. سعی کنید 30 دقیقه در روز ورزش کنید. بدن خود را به هر شکلی که برای شما خوب است حرکت دهید. این باعث بهبود سلامت روحی و جسمی شما می شود. پیاده روی یک راه عالی برای تمرین و کاهش استرس در همان زمان است. زمانی را برای استراحت اختصاص دهید. اگرچه استرس مالی شما را تحت تأثیر قرار می دهد، به یاد داشته باشید که منابعی وجود دارد که به شما کمک می کند استرس و امور مالی خود را مدیریت کنید. زمانی را برای استراحت، مدیتیشن، لذت بردن از یک فعالیت سرگرم کننده و ارتباط با دیگران اختصاص دهید.
بدون دیدگاه