فن بیان مهم ترین رکن در برقراری ارتباط با دیگران است. فن بیان به این معنی است که فرد بتواند با توجه به موقعیت منظور خود را درست و واضح بیان کند. داشتن فن بیان درست به این معنی است که بتوانیم با توجه به شنونده و موقعیتی که در آن قرار داریم لحن خود را مدیریت کرده و منظور را به خوبی منتقل کنیم. جا و مکانی که شخص در آن قرار دارد و موضوع صحبت از دیگر عوامل مهمی هستند در طریق بیان ما تاثیر دارند.
برای مثال هیچکس طوری که با پدر مادر خود صحبت میکند با کارفرمای خود حرف نمیزند. با هر کدام از آنها با دو با لحن متفاوت صحبت میکنیم و کلمات متفاوتی را به کار میبریم.
به معنای دیگر میتوان گفت شخصی که بتواند منظور واقعی خود را به طور درست و شمرده همراه با احساسات متفاوت به شنونده انتقال دهد از فن بیان خوبی برخوردار است. فن بیان در واقع حاضر جوابی یا چرب زبانی نیست. این موضوع کاملا با پر حرفی متفاوت است. فن بیان تنها نشانگر قدرت ما در رساندن منظور درست به مخاطبمان است.

فن بیان/مغزبرتر

 

فن بیان خوب چه کمکی به ما میکند؟

این دسته از افراد در برقراری ارتباط با دیگران بسیار موفق هستند. آنها میتوانند با فن بیان قوی خود توجه مخاطب را مجذوب خود کرده و ارتباط قوی بین خود و او برقرار کنند. همچنین این افراد در برقراری رپابط دوستانه و عاطفی بسیار موفق هستند. بدین ترتیب میتوانند سازنده روابطی مستحکم و صمیمی باشند و افراد را مقلوب خود سازند. تاثیر گذاری بالای کلام این افراد در دیگران آنها را مجاب میکند به حرف های او گوش دهند و در اکثر موارد به درخواست های او عمل کنند. همچنین موفقیت این اقراد در پذیرش در مصاحبه های شغلی بالا خواهد بود.
همچنین برای بیان انتقادات و نظرات منفی میتوان از فن بیان خوب استفاده کرد. با فن بیان خوب میتوانیم انتقاد خود به دیگران را طوری بیان کنیم که واکنش بدی از سمت مخاطب دریافت نکنیم. به این صورت که با کلام و لحن درست منظور خود را طوری انتقال دهیم که نه تنها با وکنش بد افراد مواجه نشویم بلکه تاثیر گذار باشیم و نظر آنها را تغییر دهیم.
علاوه بر این بیان اعتقادات با لحن و بیان درست میتواند سخنان ما را بسیار تاثیر گذار تر کند. برای همراه کردن افراد با خود و عقایدمان از این رویش میتوانیم استفاده کنیم و آنها را قانع کنیم.

فن بیان در خانواده

فن بیان خود در خانواده ها هم ویژگی بسیار مهمی به شمار میرود. والدین باید بتوانند با فن بیان درست و سازنده با کودکان خود صحبت کنند تا ارتباط موثری با آنها داشته باشند. دوری از خشم و لحن تند و زننده برای والدین امری ضروری است. آنها باید با استفاده از قدرت بیان خود حرف ها و منظور خود را به فرزندشان منتقل کرده و او را مجاب کنند که به آنها گوش کنند و تاثیر بپیذیرد.
علاوه بر این فرزندان هم باید با فن بیان درست و مناسب صحبت، با والدین ارتباط برقرار کنند. آنها موظفند درخواست های خود را با لحن و فن بیان درست به والدین گفته و از اصرار های بی جا و لحن بی ادبانه دوری کنند. قطعا فن بیان درست در استحکام رابطه والدین و فرزندان نقش بسیار مهمی دارد. خانواده باید بتوانند با گفت و گو های صمیمی و سازنده ر کنار هم باشند.

فن بیان/مغزبرتر

 

راه های تقویت فن بیان

در ادامه به روش هایی برای تقویت فن بیان می پردازیم:

۱- انتخاب کلمات درست:

انتخاب کلمات درست برای هر گونه ارتباط و حتی سخنرانی ها موضوع بسیار مهمی است. کلمات خاص با معانی قوی میتوانند توجه مخاطب را به ما جلب کنند. اکثر سخران ها پیش از سخنرانی خود روی متن سخنرانی از جنبه های متفاوتی وقت زیادی صرف میکنند. یکی از این جنبه ها انتخاب کلمات با معنی و خاص است. همچنین این کلمات در نحوه تلفظشان هم بسیار مهم هستند. به گونه ای که علاوه بر دقت بر کلمات انتخابی خود باید به نحوه ادا و آوای آنها نیز توجه داشته باشیم.
برای مثال باید با کلمات چند سیلابی و نحوه تلفظ آنها آشنا باشیم. به کشیدگی صدا در برخی بخش های کلمه و تلفظ آرام تر بخش دیگر باید توجه داشت. کلماتی تک سیلابی به صورت کشیده تلفظ میشوند و دو یا چند سیلابی بسته به نوع آنها به طریق دیگری تلفظ خواهند شد.
با تماشای سخنرانی سخنرانان بزرگ و توجه بیشتر به متون آن میتوانیم توانایی خود را در استفاده از کلمات درست تقویت کنیم. البته برای سخنرانی یا صحبت های خود نباید فرمول خاصی معین کنیم. این عمل موجب میشود کلام ما خشک و یکنواخت به نظر برسد و برای مخاطبمان جذاب نخواهد بود. اینکار احساسات موجود در حرف های مارا از بین میبرد و باعث میشود غیر عادی به نظر برسد و شنونده بر این گمان روند که حرف های منظور اصلی ما نیست و آنها را حفظ کرده ایم.
برای جلب توجه مخاطب تنها کافیست از قبل بر کلماتی که برای مکالمات ما مناسب هستند توجه داشته باشیم. تلفظ درست کلمات را تمرین کنیم و بسته به موقعیت و شخص مقابل از آنها استفاده کنیم.

۲- افزایش دایره لغات:

در بخش قبلی به اهمیت انتخاب درست کلمات در داشتن فن بیان درست پرداختیم. اما سوال اینجاست که چطور میتوانیم کلمات درست را برای صحبت های خود انتهاب کنیم. برای این کار قاعدتا باید از دایره لغات خوبی برخوردار باشیم. پس افزایش دایره لغات کمک بزرگی در داشتن یک فن بیان خوب به ما میکند.
یکی از کار های که برای افزایش دایره لغات خود میتوانیم انجام دهیم، خواندن کلمات کتاب دایره لغات است. برای این کار میتوانیم روزانه برای مثال ۱۰ کلمه از کتاب دایره لغات را بخوانیم. این ۱۰ کلمه را با معنی و مفهوم درست فرا گیریم و سعی کنیم از آنها در محاوره های روزانه خود استفاده کنیم. همچنین برای تقویت توانایی و فن بیان در گفت و گو های روزانه میتوانیم از رمان های معاصر و یا حتی قدیمی تر استفاده کنیم. خواندن این رمان ها ما را با جملات و کلمات جدید و کاربرد آنها در موقعیت های مختلف آشنا خواهد کرد. استفاده از فلش کارت ها در تایم های خالی روزمره هم میتواند در این موضوع کمک کننده باشد.
بازی هایی که در آنها با کلمات سرو کار داریم مانند جدول و بسیاری از بازی های موبایلی نیز میتواند در افزایش دایره لغات ما موثر باشد. استفاده از تصویر سازی ذهنی برای یادگیری و لغات و ریشه یابی معنی آن دردرک بهتر کلمه و استفاده بهتر از آن بسیار مفید است.
در آخر میتوانیم با نوشتن مطالب دلخواه و یا روزمرگی های خود و اشتراک گذاری آن با دیگران این مهارت را در خود تقویت کنیم.

۳-مطالعه:

مهم ترین رکن در تقویت دایره واژگان مطالعه مستمر و مدام است. مطالعه نقش بسیار اساسی در تقویت فن بیان ما دارد. سرانه مطالعه امروزه بسیار پایین تر از حدی که باید است. باید توجه خود را به این موضوع بیش از پیش معطوف کنیم. زیرا مطالعه نه تنها در فن بیان بلکه در زندگی فردی نیز نقش بسیار مهمی را ایفا میکند. والدین میبایست فرزندان خود را از کودکی به مطالعه کتاب تشویق کند. به خصوص ادبیات فارسی که بسیار غنی از فرهنگ و تمدن چندین و چند ساله ایرانی است.
در بخش قبل همچنین به تاثیر مطالعه کتاب های معاصر در افزایش دایره لغات و تقویت فن بیان صحبت کردیم. همچنین مطالعه اشعار شاعران بزرگ ادبیات کهن ایران از دیگر مسائل کمک کننده به تقویت دایره لغات ماست. مطالعه تاثیر بسیار حائز اهمیت در سبک زندگی افراد فن بیان و رفتار و اخلاق خواهد گذاشت. از این رو باید به این موضوع توجه ویزه تری داشته باشیم.

فن بیان/مغزبرتر

 

۴-قبل از حرف زدن فکر کنید:

همه ما میدانیم که بدترین کار در محاوره های روزمره صحبت کردن بدون فکر کردن است. از موارد مهم و اساسی برای صحبت کردن فکر کردن پیش از آن است. اگر بی فکر صحبت کنیم مکالمات ما نتایج بدی را میتوانند در پی داشته باشند. عدم رساندن و یا اشتباه در رساندن منظور از اشتباهات بسیار رایج در اکثر مکالمات امروزی ما هستند. وقتی بدون فکر صحبت میکنیم ممکن است موضوعاتی که نباید را بیان کنیم و جزئیات را فراموش کنیم. موارد ضروری برای گفته شدن را فراموش خواهیم کرد و بی نظمی در صحبت هایمان پدیدار خواهد شد.
اهمیت لحن، تن صدا و احساسات پنهان و آشکار سخنان ما امری بدیهی است. باید بتوانیم با فکر کردن کنترل حرف ها و سخنان خود را در دست داشته باشیم. لحن خشمگین یا غمگین خود را کنترل کنیم و با اقتدار و استوار صحبت کنیم. قطعا سخنانی که بی فکر و نظم باشند توجه مخاطب را بر نمی انگیزند. خود ما هم گاهی نسبت به حرف هایی که گفته ایم احساس پشیمانی داریم . این پشیمانی به این دلیل است که قبل از حرف زدن خوب به حرف های خود فکر نکرده ایم.
توجه به حرف هایمان و فکر کردن روی آنها باعث میشود تا مکالماتت ما روز به روز بهتر شوند. این مکالمات و حرف ها شخصیت ما را در چشم مخاطب شکل میدهد.

۵- شمرده حرف زدن:

دیگر رکن اساسی در فن بیان و مکالمات لحن و شمرده گویی جملات است. برای بیان شمرده جملاتمان باید تلفظ درست کلمات را بلد باشیم. لحن درست و شمردگی در بیان جملات عوامل متفاوتی بستگی دارد. برای شمرده صحبت کردن باید آرام و با لطافت صحبت کنیم. تن صدای خود را نباید بالا ببریم اما کلمات مهم و کلیدی جمله باید محکم تر بیان شوند.
شمرده حرف زدن باعث درک بهتر مخاطب از گفتار ما میشود. شمردگی کلام یکی از عوامل مهم در انتقال منظور درست به شنونده است. همچنین برای معطوف ساختن حواس شنونده به گفتار خود باید از کلام شمرده و آرام استفاده کنیم. اگر بخواهیم دیگران به حرف های ما گوش کرده و از آن تاثیر بگیرد باید حتما شمرده شمرده حرف بزنیم و منظور خود را درست بیان کنیم.

۶- ارتباط چشمی:

ارتباط چشمی احساس توجه و احترام را به مخاطب القا خواهد کرد. وقتی که ما هنگام صحبت کردن به شنونده نگاه نکنیم و یا هنگام سخرانی توجه خود را معطوف برگه سخنرانی کرده و به مخاطبان هیچ نگاهی نداشته باشد، مخاطب احساس خواهد کرد که سخنران هیچ توجهی به او ندارد. این موضوع باعث خستگی و کسل شدن مخاطب خواهد شد. او دیگر آنچنان متوجه صحبت های گوینده نخواهد شد.
همچنین برای گرفتن بازخورد از مخاطب میتوانیم با وی ارتباط چشمی برقرار کنیم. وقتی با مخاطب ارتباط چشمی برقرار میکنیک مخاطب احساس میکند که باید در ادامه مطالب گفته شده واکنشی از خود نشان دهد. با اگر سوالی در میان صحبت ها بیان شده باشد وی میکوشد تا پاسخ سوال را زودتر بدهد.
شاید برای خودتان هم پیش آمده باشد که در یک سخنرانی یا حتی سر کلاس درسی تجربه این اتفاق را داشته باشید. هنگامی که معلم یا استاد تمام توه خود را روی مطالب تدریسی و درس بگذارد ناخودآگاه حواس ما پرت خواهد شد. اما زمانی که مدرس با ما ارتباط چشمی برقرار میکند و منتظر واکنش ما به صحبت ها و یا پاسخ سوالاتش است کلاس با او بیشتر همراه خواهد بود. حواس ما معطوفکسانی میشود که ما را در جریان صحبت هایشان با خود همراه کنند.

۷- تماشای سخنرانی ها و توجه به فن بیان سخنران:

با تماشای سخنرانی سخران های معروف هم میتوانیم به تقویت فن بیان خود بپردازیم. افراد ماهر در سخنرانی و جذب مخاطب میتوانند برای یادگیری فن بیان الگوی خوبی برای ما باشند. میتوانیم این برنامه ها را تماشا کنیم و مهارت های مورد استفاده توسط سخنران را خود تمرین کنیم و در گفت و گو هایمان استفاده کنیم.
مجری ها و سخنران های بزرگ توجه بسیار ویژه ای به صحبت ها و حرف های خود دارد. آنها از بهترین روش های ممکن در علم روانشناسی برای جذب مخاطب استفاده میکنند. پس برنامه های آنها میتوانند یکی از بهترین منابع برای یادگیری فن بیان درست باشد. آنها با استفاده از بهترین متد ها روز دنیا مخاطبین را با خود همراه کرده و جذب برنامه خود میکنند. همچنین تاثیرگذاری این افراد بسیار زیاد بوده و به بهترین نحو ممکن میتوانند روی نظر و عقیده شنوندگان تاثیر خود را بگذارند. دلیل به وجود آمدن این تبلیغات گسترده در این برنامه ها در سراسر دنیا تاثیر گذاری بسیار زیاد آنهاست.
ما نیز میتوانیم با قرار گیری در جایگاه شنونده ابتدا توجه کنیم چه موضوعاتی بر ما تاثیر گذار بوده است. سپس خود از آن روش ها استفاده کینم.

فن بیان/مغزبرتر

 

۸- نشان دادن احساسات:

شاید تا به حال با افرادی مواجه شده باشیم که هنگام صحبت کردن تغییری در حالات چهره نداشته و احساساتی از خود نشان نمیدهند. قاعدتا این گنه صحبت ها به شنونده این گمان را میدهد که گوینده تمایلی به صحبت کردن با وی ندارد. برای مثال وقتی نظر شخصی را راجع به موضوعی جویا میشویم میخواهیم از حالات چهره و لحن و احساسات موجود در حرفایش از صحت نظر او مطمئن شویم.
حال اگر این احساسات برای شنونده ملموس نباشد او فکر میکند که نظر واقعی توسط شخص گوینده بیان نشده است. در گفت و گو های عادی هم اگر ما احساسات جملات و حس و حال آنها را درست ادا نکنیم فن بیان خوبی نخواهیم داشت. تاثیر زیاد انتقال احساسات در کلام انقدر زیاد است که اگر به درستی صورت نگیرد میتواند به تنهایی جلوی انتقال مفوم و منظور اصلی ما به مخاطب بگیرد. برای بیان درست احساسات باید در لحن صدای خود آن را بگنجانیم. جملات را طوری بیان کنیم که حس و حال پشت آن قابل درک شنونده باشد. همچنین دیگر موضوع مهم حالت های بدنی و میمیک صورن ماست که گویای حس و حال ما هنگام صحبت کردن است. البته باید سعی کنیم حس و حال های منفی را کمتر در احوالات خود نشان دهیم تا آزرده خاطری مخاطب گفت و گوی ما را افول نبرد.

۹- تمرین کردن جلوی آینه:

حال از کجا بفهمیم میتوانیم از این تکنیک ها در مکالمات خود استفاده کنیم. بهترین راه این است که ابتدا با خود تمرین کنیم تا از تسلط خود مطمئن شویم. یکی از این روش های تمرینی تمرین کردن با خودمان جلوی آینه است.
شاید از نظر بعضی از افراد این کار بسیار کلیشه ای و تمسخر آمیز به نظر برسد. اما این طور نیست. باید گفت این روش را اکنون بسیاری از افراد حرفه ای هم هنوز مورد استفاده قرار میدهند. وقتی خودمان را در آینه میبینیم بهتر میتوانیم متوجه این موضوع شویم که در نظر مخاطب چظور به نظر میرسیم.
وقتی جلوی آینه برای خود صحبت میکنیم میتوانیم ایرادات حرکتی خود را راخت تر پیدا کنیم و نقاط ضعف و قوت را شناسایی کنیم. همچنین کم کم یاد میگیریم چه حرکاتی ما را بیشتر مورد توجه مخاطب قرار خواهد داد. افزایش اعتماد به نفس از دیگر مزایا این کار هست. وقتی تمرین میکنیم و از خود و فن بیانمان مطمئن میشویم با اعتماد به نفس و استحکام بیشتری با محاطب صحبت خواهیم کرد. این موضوع به مرور زمان فن بیان مارا به طرز چشمگیری قوی تر خواهد کرد.

فن بیان/مغزبرتر

 

۱۰- پرهیز از حرف های منفی:

علاوه بر پرهیز از احوالات منفی از سخنان منفی هم تا حدودی باید دوری کنیم. هیچ کدام از ما تمایلی به شنیدن حرف های منفی و ناراحت کننده را ندارد. البته حرف های منفی هم بعضی اوقات مورد نیاز ما هستند اما در گفت و گو هایی که فن بیان برای ما مهم است باید از آنها پرهیز کرد. زیرا باعث خستگی و کم شدن انرژی مخاطب خواهد شد. این سخنان ما را فردی منفی در ذهن مخاطبمان تلقی خواهند کرد. ذهن انسان ناخودآگاه از موضوعات منفی دوری میکند.
ما همگی ذاتا علاقمند به موضوعات مثبت هستیم و از موضوعات منفی و افراد نفی نگر دوری میکنیم.

۱۱-گوش دادن به حرف های خود:

برای توجه بیشتر به فن بیان میتوانیم خود به حرف هایمان گوش کنیم. به این معنی که ابتدا مکالمات مهم خود را بیان کنیم و به آنها گوش کنیم. سپس میتوانیم به عنوان شنونده متوجه نقاط ضعف و قدرت خود شویم. برای این موضوع از کمک دوستمان هم میتوانیم استفاده کنیم. این عمل کمک بزرگی به بهبود مهارت های فن بیان ما میکند.
همچنین میتوانیم صدای خود را ضبط کنیم و بار ها به آن گوش دهیم. پیدا کردن نقطه ضعف ها ما را روز به روز در داشتن فن بیان درست موفق تر خواهد کرد.

۱۲-زبان بدن:

باید تا به حال برای شما هم پیش آمده باشد که تا به حال در حین صحبت با دیگران، حالت بدن و حرکات آنها پیام هایی را به شما برساند. پس باید به رفتار خودمان هم حین صحبت توجه کنیم. رفتار های ما پیام های زیادی را میتواند به مخاطب منتقل کند. پس توجه به حرکاتمان حین صحبت از دیگر مسائل مهم برای داشتن فن بیان خوب است. مجموعه حرکات و حالاتی که هر شخص حین صحبت از خود نشان میدهد زبان بدن آن شخص است.
داشتن اطلاعات درست در رابطه با زبان بدن علاوه بر کمک به فن بیان باعث میشود تا معنی حرکات و رفتار های دیگران حین صحبت را بهتر متوجه شویم. بدین ترتیب در برقرار ارتباط با دیگران موفق تر خواهیم بود و متوجه منظور حقیقی پشت حرف های آنها خواهیم شد.
زبان بدن مبحثی است که روانشناسان بسیار به آن می پردازند. برای مثال وقتی شخصی حین صحبت به سمت دیگری نگاه میکند و نگران به نظر میرسد میتواند نشان دهده عدم راستگویی آن فرد باشد.
با زبان بدن میتوانیم توجه مخاطب را به حرف های خودمان جلب کنیم و منظور خود را بهتر بیان کنیم. همچنین انتقال انرژی به شنونده با حرکاتمان میتواند گفت و گو های ما را عمیق کند.

فن بیان/مغزبرتر

 

۱۳-چارچوب بندی صحبت ها:

چارچوب بندی حرف هایمان به این معنی است که برای خودمان حد و مرز تعیین کنیم. نباید در صحبت های خود از یک سری حد و مرز ها عبور کنیم. باید با توجه به موقعیتی که در آن قرار داریم در ذهن چارچوب هایی را معین کنیم. برای مثال میدانیم در موقعیت های شغلی باید از پر حرفی یا صحبت های حاشیه ای پرهیز کنیم. بدیهی است در موقعیت های دیگر هم باید مراقب حرف هایمان باشیم.

۱۴-تقویت حنجره

برای تقویت حنجره و بهبود کیفیت صدای خود، می‌توانید از روش‌ها و تمرینات زیر استفاده کنید:
تمرین‌های تنفسی: تنفس عمیق و صحیح می‌تواند به تقویت حنجره و کیفیت صدا کمک کند. تمرین تنفس عمیق را انجام دهید، با بیرون دادن هوای تمام راه حنجره تا زمانی که ریه‌ها به طور کامل خالی شوند و سپس با تنفس عمیقی دوباره شروع کنید. این تمرین را به طور منظم انجام داده و تنفس عمیق را در طول روز به عنوان یک عادت روزانه در نظر بگیرید.
تمرین صدا در حالت تنبک: برای تقویت حنجره و عضلات صدای خود، می‌توانید تمرین صدای “تنبک” را انجام دهید. در این تمرین، صدای “تنبک” را با استفاده از حنجره تولید کنید. برای این کار، لب‌ها را باز کرده و هوا را از طریق حنجره عبور دهید تا صدای “تنبک” تولید شود. این تمرین را به طور منظم تکرار کنید تا حنجره و عضلات صدایتان قوی‌تر شوند.
تمرین صدای “هم”: تمرین صدای “هم” نیز می‌تواند به تقویت حنجره کمک کند. برای انجام این تمرین، با صدای بلند و واضح “هم” بگویید و تمام قدرت صدای خود را در طول این کلمه بگذارید. این تمرین را به طور منظم تکرار کنید و در طول زمان صدای خود را تقویت کنید.
استفاده از تکنیک‌های صداپیشگی: تکنیک‌های صداپیشگی مانند نغمه‌دانی و آوازخوانی می‌تواند به تقویت حنجره و بهبود کیفیت صدا کمک کند. با آموختن این تکنیک‌ها و تمرین آنها، می‌توانید قدرت و انعطاف پذیری حنجره خود را افزایش دهید.

۱۵- تکنیک های گویندگی

تکنیک‌های گویندگی می‌توانند به شما در تقویت فن بیان و بهبود قدرت و کیفیت صدایتان کمک کنند. در زیر، تعدادی از این تکنیک‌ها را برای شما توضیح می‌دهم:

تمرین صدای بلند:

تمرین صدای بلند و واضح می‌تواند به تقویت قدرت صدا و فن بیان شما کمک کند. این تمرین شامل صحبت کردن با صدای بلند و واضح در محیطی آرام و بدون هیاهو است. سعی کنید در طول صحبت کردن، صدای خود را تا حد امکان پر کنید و از تنفس صحیح استفاده کنید.

تنظیم نرمش صدا:

در هنگام گویندگی، تنظیم نرمش صدا بسیار مهم است. برای این کار، سعی کنید نرمش صدایتان را کنترل کنید و از تنظیماتی مانند تنظیم صدای بلند، صدای متوسط و صدای کم استفاده کنید. در نقش‌های مختلف، می‌توانید با تنظیم نرمش صدا، احساسات مختلف را به خوبی بیان کنید.

توانایی تنوع در صدا:

توانایی تغییر صدا و تنوع در فن بیان می‌تواند شما را به یک گوینده حرفه‌ای تبدیل کند. سعی کنید در طول گویندگی، با تغییر در نرمش صدا، سرعت صحبت کردن، بلندی و نزول صدا و نحوه تاکید بر برخی کلمات، تنوعی را در فن بیانتان به ارمغان بیاورید.

آرامش در صدا:

یکی از عوامل مهم در فن بیان، آرامش در صدا است. سعی کنید در طول گویندگی، صدای خود را با آرامش و ثبات تولید کنید. تمرکز کنید تا صدای شما صاف و بدون تنش باشد و از تنفس عمیق و صحیح برای حفظ آرامش در صدایتان استفاده کنید.

تمرین آوازخوانی:

آوازخوانی می‌تواند بهبود قدرت صدا، فن بیان و کنترل صدا را تقویت کند. با تمرین آوازخوانی، می‌توانید به تنوع نرمش صدا، تقویت تنفس عمیق و کنترل تنش صدا برسید. همچنین، آوازخوانی می‌تواند به تقویت مهارت‌های ریتم و تاکید در گویندگی کمک کند.

فن بیان/مغزبرتر

 

تمرین خواندن متن‌ها:

برای تقویت فن بیان، می‌توانید متن‌های مختلف را بخوانید. در هنگام خواندن تمرکز خاصی روی نحوه انتقال احساسات و افزایش تأثیرگذاری صدایتان داشته باشید. می‌توانید با تغییر سرعت خواندن، تاکید بر برخی کلمات، تنوع در نرمش صدا و تنظیم صدا به تمرینات خواندن متن‌ها اضافه کنید.

مشارکت در کلاس‌ها و دوره‌های آموزشی:

شرکت در کلاس‌ها و دوره‌های آموزشی مرتبط با گویندگی و فن بیان می‌تواند به شما ارائه راهنمایی و بازخورد حرفه‌ای کمک کند. در این کلاس‌ها، می‌توانید با تمرینات گروهی و تمرینات فردی، مهارت‌های خود را پیشرفت دهید و از تجربه و دانش مربیان و هم‌رشته‌ای‌های خود بهره‌برداری کنید.

تمرینات تنفسی:

تنفس صحیح و کنترل آن برای فن بیان بسیار مهم است. تمرین‌های تنفسی می‌توانند به شما کمک کنند تا تنفس عمیق و کنترل شده داشته باشید، که این موضوع می‌تواند قدرت و استحکام صدای شما را افزایش دهد.

تمرین تلفظ و لهجه:

تمرین تلفظ صحیح و بهبود لهجه نیز می‌تواند به فن بیان شما کمک کند. با تمرین تلفظ صحیح و آگاهی از نحوه تلفظ صداها و حروف، می‌توانید صدایتان را واضح‌تر و قابل فهم‌تر کنید. همچنین، با کاهش یا حتی از بین بردن لهجه محلی خود، می‌توانید به فهم‌پذیری و استناد بیشتر در جامعه بین‌المللی برسید.

فن بیان/مغزبرتر

 

چرا باید فن بیان خوبی داشته باشیم؟

فن بیان، یا هنر ارائه، مهارتی است که به شما کمک می‌کند اطلاعات، ایده‌ها و دیدگاه‌های خود را به دیگران منتقل کنید و با آنها ارتباط برقرار کنید. داشتن فن بیان خوب به چندین دلیل مهم است:

  • ارتباط و ارتباط برقرار کردن: فن بیان خوب به شما کمک می‌کند به طور موثر با دیگران ارتباط برقرار کنید. با استفاده از کلمات مناسب، اصول ارتباط غیرکلامی و توانایی شنیداری فعال، شما می‌توانید پیام‌های خود را به درستی منتقل کنید و از نظرات و نگرش‌های دیگران بهره ببرید.
  • اثربخشی در مذاکره: در مذاکرات و بحث‌های مختلف، فن بیان خوب اهمیت بسیاری دارد. با توانایی ارائه منطق قوی، استدلال مؤثر و قدرت قناعت، شما می‌توانید در مذاکرات موفقیت بیشتری بدست آورید و به دستاوردهای خود برسید.
  • تأثیرگذاری در سخنرانی‌ها: اگر توانایی سخنرانی خوبی داشته باشید، می‌توانید به دیگران الهام بدهید، افکار آنها را تحریک کنید و از تأثیرگذاری بر جمعیت بهره‌برده شوید. این مهارت به شما امکان می‌دهد تا در جلسات کاری، کنفرانس‌ها و رویدادهای عمومی بهترین خود را نشان دهید.
  • رهبری موثر: فن بیان خوب یک ویژگی کلیدی برای رهبری موثر است. با توانایی ارتباط موثر و متقاعدکننده با تیم خود، می‌توانید آنها را به راهنمایی و همکاری متقاعد کنید و از توانمندی‌های آنها بهره‌برداری کنید.
  • افزایش اعتماد به نفس: هنگامی که توانایی فن بیان خوب را پیدا می‌کنید، اعتماد به نفس شما نیز افزایش می‌یابد. شما بهترین نسخه خود را به دیگران نشان می‌دهید و قادر به مذاکره، سخنرانی و رهبری با خیال راحت‌تری خواهید بود.

فن بیان/مغزبرتر

 

برای مطالعه مقالات بیشتر به آدرس maghzebartar.ir مراجعه کنید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *