6ترفندطلایی برای تقویت حافظه تصویری
در گذشته به تقویت حافظه تصویری توجهی نمی شد. حتی مردم نمی دانستند که چنین حافظه ای وجود خارجی دارد وتصور آنان از هوش همان هوش منطقی-ریاضی (IQ) بود. هوش بصری-فضایی توانایی درک، تجزیه و تحلیل، درک، ذخیره و به یاد آوردن اطلاعات بصری است که به شما امکان تجسم، ایجاد و دستکاری خود و سایر موارد موجود در فضا را می دهد. هوش بصری-فضایی به میزان بینایی فرد وابسته نیست ، یک فرد نابینا یا کم بینا می تواند هوش فضایی بالایی از خود نشان دهد. توانایی فضایی شامل نحوه تشخیص یک شی (حتی زمانی که از زوایای مختلف به آن نگاه می شود)، تصور حرکت درونی، و فکر کردن در مورد آن است.
حافظه تصویری چیست؟
حافظه تصویری توانایی تجسم موقعیت اشیا، شکل ها، حرکات و روابط آنها با اشیاء دیگر است. همه ی ما زمانی که هنگام یادگیری مخصوصا در مدرسه هستیم ، این نوع از حافظه را بهتر درک کرده ایم. زمانی که می خواهیم به کلاس اول ورود کنیم ، تستی از ما گرفته می شود تا میزان یادگیری ما مخصوصا در بخش تصویرسازی را بسنجند. اگر بخواهیم مثالی بهتر بزنیم ، می توانیم به زنگ های جغرافیا مراجعه کنیم.
زمانی که معلم درس را از روی کتاب درسی و به صورت کلامی تدریس می کند ، یادگیری بسیار خشک و خسته کننده خواهد شد. اما زمانی که معلم به یکی از دانش آموزان می گوید که برو و نقشه ی جهان را از مسئول مربوطه بگیر و به کلاس بیاور ، بچه ها بسیار ذوق می کنند و منظر می مانند تا درس را از روی نقشه ی جهان بیاموزند. اصولا اگر یادگیری با تصویر و فیلم همراه باشد ، عمیق تر و ماندگارتر خواهد بود.
حافظه تصویری در کودکان:
هوش تصویری در دوران کودکی توانایی یادگیری و استدلال از روی داده های بصری است. همچنین به عنوان استدلال فضایی نیز شناخته می شود، شامل استفاده از مهارت های بصری-فضایی برای دیدن ظاهر چیزی است. این مهارت ها مانند یک بازی تتریس هستند. افراد با مهارت های خوب مهارتهای فضایی میتوانند بخشهای زیادی را ببینند و بفهمند که چگونه باید با هم تطابق پیدا کنند. برخی افراد با آگاهی مکانی قوی متولد میشوند یا از آن برخوردار میشوند. آنها از نگاه کردن به چیزها یاد میگیرند، نه فقط از شنیدن اطلاعات.
یک کودک با مهارت های بصری-فضایی خوب می تواند هنگام ساخت مجموعه لگو یا یک برج بلوک به راحتی دستورالعمل ها را دنبال کند. آنها به راحتی می توانند اطلاعات را تجسم کنند و از نمودارها، نمودارها، نقشه ها، آثار هنری و غیره درک کنند و دانش را به دست آورند. همچنین ممکن است در این زمینه بهتر عمل کنند. ورزش و دو و میدانی زیرا آنها راحت تر می بینند که توپ کجاست و چگونه بدن خود را با سرعت و چابکی به سمت آن حرکت دهند.
علائم حافظه تصویری ضعیف در کودکان:
- نداشتن تمایل برای بازی با اسباب بازی های بصری مثل : یویو ، مکعب روبیک و توپ: کودک شما به صورت بصری شی را در فضای فیزیکی دنبال نمی کند و آن را ردیابی نمی کند.
- پیدا نکردن وضعیت خود بر روی نقشه یا کشور روی کره زمین: با خواندن نقشه ها، نمودارها یا معماها دست و پنجه نرم می کند. شاید فرزند شما ترجیح می دهد که بخواند یا صحبت کند تا اینکه یک پازل را کامل کند. این ترجیح ممکن است در اوایل رشد آشکار شود.
- در مرتب کردن اشیاء مشکل دارید: کودک شما با چیدن موارد مشابه به طور موثر در تقلا است، دوباره تعامل کلامی را ترجیح می دهد، به ریاضیات یا اشکال یا معماها کشیده نمی شود. شاید وسایل کمک بصری به کودک شما کمک نکند چیزهای جدید یاد بگیرد.
- دست راست را با دست چپ اشتباه میگیرد: فرزند شما در تلاش است که راست را از چپ بشناسد، ممکن است متوجه شوید که این موضوع به چالشهای مربوط به آگاهی بدن و ورزش نیز کشیده میشود.
- در مکانهای آشنا گم میشود: کودک شما ممکن است برای دوچرخهسواری یا پیادهروی برود و در بازگشت به خانه گم شود، در ساختمان مدرسه گم شود یا شما را در فروشگاه گم کند.
- نمی توانید لباس هایش را مرتب بچیند یا علاقه ای به این کار ندارد: به مرتب بودن لباس هایش توجهی ندارد.
بیشتر بخوانید: تقویت هوش:10راهکارساده+خوراکی های مفید
تقویت حافظه تصویری کودکان:
1-داستان سرایی
کودکان خردسال عاشق شنیدن داستانها هستند، با این حال، بسیاری از آنها از خلق داستانهای خود نیز لذت میبرند. داستان سرایی تخیلی راه بسیار خوبی برای تقویت هوش بصری- فضایی است که به کودکان اجازه میدهد خلاق باشند و از تخیل خود استفاده کنند. مجموعه ای از تصاویر، و از آنها بخواهید که یک داستان بسازند. این امر تجسم را تقویت می کند و به آنها اجازه می دهد تا از زبان فضایی برای زنده شدن داستان خود استفاده کنند.
2-کارت حافظه
هدف از این بازی این است که همه جفت کارت ها را بیابید. گروهی از کارت ها را با هم مخلوط کنید و آنها را رو به بالا روی یک میز بگذارید. به فرزندان خود این فرصت را بدهید که به آنها نگاه کنند و جای آنها را حفظ کنند. پس از آن، همه کارت ها را برگردانید. در طول نوبت، هر کودک میتواند دو کارت را به امید ایجاد یک جفت برگرداند. اگر کارتها مطابقت دارند، رو به رو میمانند. اگر اینطور نیست، شما کارتها را برگردانید و کودک دیگری میتواند یک جفت را انتخاب کند. زمانی به پایان می رسد که همه جفت ها پیدا شوند. بازیهای کارت حافظه فرصتهایی برای تفکر انتقادی ایجاد میکنند و میتوانند تشخیص بصری، توجه و تمرکز را بهبود بخشند.
3-اوریگامی
هنر باستانی تا کردن کاغذ، اوریگامی، عمیقترین ریشههای خود را در ژاپن باستان دارد. فعالیتهای اوریگامی میتواند درک مفاهیم هندسی را تقویت کند و به درک کودکان از اشکال فضایی کمک کند. این فعالیت همچنین باعث یادگیری عملی میشود که میتواند منجر به بهبود بصری شود.
4-پازل
کودکانی که پازل انجام میدهند میتوانند توانایی و آگاهی فضایی بیشتری نشان دهند. مهارتهای بصری-فضایی به شما این امکان را میدهد که خود و سایر موارد موجود در فضا را تجسم، ایجاد و دستکاری کنید. اینها دقیقاً مهارتهایی هستند که فرد برای تکمیل یک پازل به آن نیاز دارد. علاوه بر این، تمرین پازل مهارت های حرکتی و تصمیم گیری شما را تقویت می کند.
5-اتصال بلوک ها به یکدیگر
بازیهای تطبیق فعالیتهای رشد شناختی عالی هستند. آنها به کودکان در تشخیص بصری کمک میکنند و به آنها اجازه میدهند الگوها، روابط، شباهتها و تفاوتهای بین اشیاء را شناسایی کنند. از فرزندانتان بخواهید که ساختار بلوکی را از روی یک تصویر یا مثال واقعی بسازند. همانطور که حافظه بصری- فضایی آنها تقویت می شود، می توانید ساختار را مطابق با مهارت های آنها تنظیم کنید.
6-ورزش های تصویری
ورزش راهی عالی برای فعال ماندن کودکان و تمرین مهارت های بصری-فضایی است. از آنجایی که بسیاری از ورزش ها با اشیاء و سایر بازیکنان انجام می شود، می تواند آگاهی و جهت گیری بدن را تقویت کند. بیس بال، بسکتبال و فوتبال سه ورزشی هستند که به شما امکان تجسم می دهند. و بدن، هم تیمی ها، حریفان، و توپ و همچنین رابطه آنها (فاصله، تناسب و غیره) را با یکدیگر تجزیه و تحلیل می کنند.
7-بازی سرد و گرم
بازی سرد و گرم به چند بازیکن نیاز دارد تا از مهارتهای جهتگیری خود استفاده کنند. برای انجام بازی، یک شی را در کلاس انتخاب کنید و یکی از فرزندان خود را در یافتن آن راهنمایی کنید. به ترتیب از گرم و سرد برای نشان دادن اینکه آنها نزدیک یا دور هستند استفاده کنید. جملاتی مانند اینکه گرمتر می شوید یا سردتر می شوید به آنها کمک می کند تا خود را به سمت موضوع سوق دهند. همانطور که مهارت های فرزندان شما رشد می کند، به آنها اجازه دهید همکلاسی های خود را در یافتن شی راهنمایی کنند.
8-شطرنج
شطرنج یک بازی است که در آن شما باید بفهمید که چگونه مهره های شما روی تخته حرکت می کند و ارتباط مستقیمی با حافظه بصری-فضایی دارد. یک بازیکن قوی پایگاه داده ای از الگوها و حرکت های احتمالی را در ذهن خود ذخیره می کند و از این اطلاعات برای تصمیم گیری بهترین ها استفاده می کند. برای پیروزی حرکت می کند در حالی که شطرنج یک فعالیت بسیار پیشرفته است، برخی از کودکان می توانند از چهار سالگی شروع به یادگیری کنند.
9-نقشه ذهنی
حافظه بصری-فضایی با داشتن حس ناوبری، تناسب و فاصله مرتبط است. برای تقویت این ویژگی ها، ایجاد یک فعالیت نقشه برداری برای فرزندان خود در نظر بگیرید. ایجاد نقشه ها به مهارت های تجسم، جهت گیری و آگاهی فضایی کمک می کند. مکانی را که با آن آشنا هستند به یاد بیاورید و از آنها بخواهید که نقشه ای از آن ترسیم کنند. همچنین می توانید نقشه برداری را به یک فعالیت جستجوی گنج تبدیل کنید. از کلاس درس به عنوان مکان استفاده کنید و پس از ایجاد نقشه، گنج را مخفی کنید. در نقشه و در کلاس درس تا بتوانند آن را پیدا کنند.
10-بازی آینه
برای بازی آینه، با جدا کردن فرزندانتان به جفت شروع خواهید کرد. از آنها بخواهید رو به روی یکدیگر قرار بگیرند. یک کودک را به عنوان رهبر تعیین کنید. آنها حرکات ساده ای انجام می دهند و دیگری حرکات دیگری را تقلید می کند و به عنوان بازتاب آنها عمل می کند. از بچه ها بخواهید به نوبت به عنوان آینه عمل کنند. این فعالیت به تقویت تمرکز و توجه کمک می کند. همچنین منجر به تقویت حافظه تصویری آنان خواهد شد.
11-ساختن لگو
هنگام ساختن با لگو، کودکان باید رنگها، شکلها و مقادیر مختلف قطعات لگو را تشخیص دهند. مطالعات قبلی نشان میدهد که ساخت مدلهای لگو میتواند توانایی بصری-فضایی کودکان سه تا چهار ساله را بهبود بخشد. این شامل توانایی آنها در تشخیص رنگها میشود. ، اشیا را بر اساس رنگ گروه بندی کنید، مواردی را که دیده اند به خاطر بیاورید و اشیاء را بر اساس جفت مطابقت دهید.
راه های تقویت حافظه تصویری:
1-تحرک بدنی داشته باشید.
یکی از راههای تقویت حافظه تصویری شما این است که یکی از آن اجسام متحرک باشید. پس، بدن خود را حرکت دهید. حافظه بصری-فضایی شامل این است که بتوانید رابطه بدن خود را با سایر اشیاء موجود در فضا تجسم کنید، بنابراین حرکاتی که به این نوع حافظه نیاز دارند می توانند مهارت های بصری-فضایی شما را تقویت کنند. به رقص و هنرهای رزمی فکر کنید. اگر مجبور هستید مغز خود را تحت فشار بگذارید. بفهمید کدام پا کجا می رود و دستان شما باید چگونه حرکت کند.
2-نقاشی های حرفه ای بکشید.
شاید به جرات بتوان گفت که این روش بیشترین تاثیر در تقویت حافظه تصویری را دارد. کشیدن نقاشی های زیبا و واقع گرایانه نیاز به حافظه تصویری بالایی دارند. به همین دلیل نیز می توان گفت که هنرمندان ، مخصوصا نقاشان در این حافظه بر دیگران برتری دارند. اما نباید از یاد برد که این حافظه نیز قابل ارتقا می باشد. پس تا جایی که می توانید ، نقاشی های خلاقانه و واقع گرایانه ترسیم کنید.
3-بازی های ویدیویی را فراموش نکنید.
بازیهای ویدیویی راه دیگری برای تقویت حافظه تصویری شماست. بازی کردن ویدیو گیم ها باعث می شود که دنیاهای مختلف بازی را از زوایای مختلف ببینیم و آن اشکال و دنیا ها را درک کنیم. همچنین خلاقیت به کار رفته در این بازی ها منجر به افزایش خلاقیت و تقویت حافظه تصویری ما خواهد شد.
4-مسائل را سه بعدی در دنیای واقعی تصور کنید.
به طور مثال اگر مهندس و یا معمار هستید ، سعی کنید سازه و یا بنایی را که قصد ساخت آن را دارید در ذهن و در واقعیت تصور کنید. این کار منجر می شود تا دید بهتری نسبت به محصول و سازه ی نهایی داشته باشید و ایرادهای کار خود را بهتر تشخیص دهید. حتی سعی کنید خود را هنگام استفاده از محصول خود تصور کنید. این کار تاثیر بسزایی بر تقویت هوش تصویری شما خواهد گذاشت.
5-تصور کنید و بسازید.
ساخت ابزارها و وسایلی که کاربردی باشد ، نیاز به مهارت تجسمی و فضایی زیادی دارد. بسیاری از وسایل ها و ابزارهایی که امروزه استفاده می کنیم ، حاصل همین خیال پردازی های خلاقانه بوده است.خلاقیت هایی همچون کشتی پرنده ، هواپیما و زیردریایی حاصل همین تخیلات بوده اند.
6-پکیج های تقویت هوش و حافظه مغزبرتر را تهیه کنید.
اگر پدر و مادری هستید که فرزند دانش آموز و یا دانشجو دارید و یا شاغل در کاری هستید که نیاز به هوش و حافظه ی خوبی دارد، برای تقویت هوش و حافظه ی خود می توانید بسته های آموزشی مغزبرتر را تهیه کنید. این بسته های آموزشی با فعال کردن هر دو نیم کره ی مغز ، عملکرد هوش و حافظه ی شما را ارتقا می دهد.
نتیجه گیری:
همانطور که این کاوش در مورد نکات مطالعه برای یادگیرندگان بصری را به پایان میرسانیم، واضح است که یادگیرندگان تصویری در هنگام کسب و نگهداری اطلاعات دارای نقاط قوت و تواناییهای منحصر به فردی هستند. با درک و پذیرش سبک یادگیری تصویری، فراگیران تصویری می توانند پتانسیل کامل خود را باز کنند و در فعالیت های علمی یا حرفه ای خود برتری پیدا کنند. به یاد داشته باشید، مطالعه فقط کسب دانش نیست، بلکه لذت بردن از فرآیند یادگیری و رشد است. بنابراین، سفر را در آغوش بگیرید، کنجکاو باشید و به کشف راههای جدید برای تقویت حافظه تصویری ادامه دهید.
بدون دیدگاه