غذاهای مضر برای مغز/مغزبرتر

در این مقاله میخواهیم درباره غذاهای مضر برای مغز با شما عزیزان سخن بگوییم.
همانطور که الان شنیده اید مغز هم نیاز به غذا دارد که بتواند عملکرد درستی . سرعت بالایی به ما ارائه بدهد.
اولین چیزی که  باید رعایت بکنید ننوشیدن مایعات قندی است مثلا انرژی زا،نوشابه،وچند ها دیکگر نوشیدنی که  قند دارند و خودتان
دیگر بر آن ها وارد هستید خوردن این گونه نوشیدنی ها همانگونه که باعث بزرگ شدن دور کمر میشود باعث مریضی هایی مثل دیابت
و بیماری های قلبی،و آلزایمر را به همراه دارد و تاثیر خیلی منفی روی مغز ما میگذارد.پس سعی بکنید که اصلا از نوشیدنی هایی که
دارای مواد قندی هستند استفاده نکنید ، برای رفع تشنگی از نوشیدنی هایی مثل آب و آبمیوه و.. استفاده بکنید.
همان گونه که در بالا گفتم این نوشیدنی باعث آلزایمر هم میشود و در مقاله های قبلی به شما عزیزان گفتم که افرادی که الزایمر دارند
بین 3 تا 9 سال میتوانند زندگی بکنند پس زندگی خود را دستی دستی حروم نکنید.

کربوهیدارت های تصفیه شده:

کربوهیدرات های تصفیه شده شامل قند ها و غلات ها است که بسیار فرآوری شده مثل آرد سفید میباشد . این کربوهیدرات ها دارای ساخص گلیسمی هستند و بددن این نوع را سریع جذب و هضم میکند و به همین دلیل باعث افزایش قند خون و انسولین میشود.

دوست مغز شما عبارتند از:

اول صبح که از خواب بلند میشوید اولین کاری که میکنید نوشیدن 2 لیوان آب باشد به دلیل این که تمام مواد زائد بدن را دفع میکند و باعث بهتر عملکرد مغز میشود و سرعت بالایی به آن میبخشد.
قهوه:قهوه صبحگاهی برای مغز مثل یک شوک به بدن میباشد ،قهوه نه سلول های مغز را میسازد نه برای انتقال اطلاعات برای مغز سوخت تولید میکند بلکه برای برای افرادی که از بیماری های عصبی رنج میکشند کمک مکیند و انسان را بسیار هوشیار میکند و سرعت عملکرد ذهن را بالا میبرد.
تخم مرغ: فغرقی نمیکند که شما تخم مرغ را چجوری بخورید حالا یا آبپز باشد یا نیم رو باشد یا انواع و اقسام دیگر تخم مرغ باشد مهم
این است که پروتئین و ویتامینی که در داخل تخم مرغ است میتواند سرعت مغز شما را بالا ببرد.

غذاهای مضر برای مغز/مغزبرتر

 

غذاهایی که باید از آن بپرهیزید:

فست فود یکی از غذاهایی است که باید از ان دوری بکنید به دلیل این که دوری از ان بسیار سخت است و این حق را به شما میدهم
سعی بکنید که مصرفتان در هفته کم بکنید اگر این کار را نکنید مصرف ان در دراز مدت روی سلامتی شناختی شما تاثیر بسیار بدی میگذارد.
شیرینیجات:
شیرینی و کیک و کلوچه و.. که از نظر شما بسیار خوشمزه هستند سرشار از چربی های ترانس بالا هستند که معمولا در بسته بندی آن زده شده که دارای روغن هیدروژنه است. چربی های ترانس خطر هایی مثل سکته قلبی و مغزی را افزایش میدهد و برای افرادی که بالای سن 50 هستند خیلی خطر ناک است و به کلی سرعت مغز را هم کند میکند.
الکل:
مصرف الکل به کلی حجم مغز را کوچک میکند و مصرف ان حافظه را به صورت برگشت ناپذیر مختل میکند تحقیقات روی 36000 افرادی
که در روز یک آبجو میخوردند و کسانی که در روز 2 ابجو میخرند آن ها مغزشان مختل تر میشود اکیدا الکل مصرف نکنید.
مصرف سیگار:
سیگار بسیار ضرر میتواند برای بدن داشته باشد چند مورد از ان رذا در این مقاله میخواهم به شما بگویم.
مصرف سیگار باعث سرطان پوست میشود به دلیل این که وقتی سیگار را استعمال میکنید اکسیژن دیگر به پوست شما نمیرسد و هم
باعث چین و چروک صورت میشود و هم خطر سرطان را به همراه دارد.
سیگار کشیدن باعث سرطان ریه میشود به دلیل این که دودی که وارد ریه ها میشود بسیار ضرر دارد.
د رمقاله قبلی در مورد اعتیاد و مضرات سیگار نوشته شده است در صورت علاقه مند بودن میتوانید آن ها را مشاهده بکنید.

اسید های چربی ترانس:

در بالا به اسید های چربی ترانس اشاره کردم یکی از ان ها بیسکوئیت اماده است همانطور که این اسید ها کلا ممنوع شده است
اما متاسفانه هنوز هم استفاده میشود و باعث ایجاد التهاب و اختلال در مغز میشود.

اسیدهای چربی ترانس یک نوع اسید چرب ناسالم هستند که به طور طبیعی در محصولات لبنی و گاهی هم در گوشت و سایر مواد غذایی
وجود دارند. اما بیشتر از اسیدهای چربی ترانس در مواد غذایی پالم‌آلو و روغن‌های نیمه‌جامد و مایع نافرجام مانند روغن آفتابگردان وجود دارند
که توسط فرآیندهای صنعتی تولید می‌شوند. این اسیدها به علت وجود یک اتم هیدروژن در جایی ناحیه‌ای از زنجیره‌ی کربنی در ساختار مولکولی خود، در دماهای بالا به شکلی است که برای سلامت بدن مضر هستند.

غذاهای مضر برای مغز/مغزبرتر

 

اثرات بر سلامت:

مصرف اسیدهای چربی ترانس به طور مستقیم با بروز بیماری‌های قلبی-عروقی، افزایش کلسترول بد و کاهش کلسترول
خوب در ارتباط است. این اسیدها تاثیرات زیانبار زیادی بر سلول‌های رگ‌های خونی و دیواره‌های رگ‌های خونی دارند و باعث تراکم روغن
در سیستم عروقی می‌شوند که می‌تواند منجر به بلوغ یا تنگی عروق شود. همچنین، اسیدهای چربی ترانس تولید التهاب در بدن
را افزایش داده و باعث کاهش عملکرد سیستم ایمنی می‌شوند که می‌تواند منجر به بروز بیماری‌های التهابی و اختلالات سیستم ایمنی شود.

راه‌های کاهش مصرف:

توجه به انتخاب مواد غذایی سالم با مقدار کمتری اسیدهای چربی ترانس می‌تواند بهبود سلامتی را در بلندمدت تضمین کند. در این راستا،
توصیه می‌شود:

انتخاب روغن‌های گیاهی سالم: جایگزین کردن روغن‌های پالم‌آلو و روغن‌های نیمه‌جامد نافرجام با روغن‌های سالم مانند روغن زیتون،
روغن کلزا، روغن کنجد و غیره.

خوردن غذاهای آماده با اطمینان: بررسی برچسب محصولات آماده و انتخاب آن‌ها که کمترین مقدار اسیدهای چربی ترانس را دارند.

مصرف کمتری از محصولات شیرین: محصولات شیرینی‌پزی و قنادی که از روغن‌های نیمه‌جامد نافرجام استفاده می‌کنند، بیشترین میزان
اسیدهای چربی ترانس را دارند. بهتر است مصرف آن‌ها را به حداقل برسانید.

پختن غذاها در منزل: با پختن خانگی غذاها می‌توانید کنترل بیشتری بر مقدار مصرف اسیدهای چربی ترانس داشته باشید.

اسیدهای چربی ترانس برای سلامت بدن بسیار ضار هستند و مصرف آن‌ها باید به حداقل رسانده شود. با انتخاب مواد غذایی سالم و مصرف روغن‌های گیاهی سالم، می‌توان بهبود سلامتی را تضمین کرد. همچنین، آگاهی افراد از این مسئله و اطلاع‌رسانی‌های مؤثر توسط مقامات بهداشتی و تغذیه می‌تواند در کاهش مصرف اسیدهای چربی ترانس موثر باشد و به سلامت عمومی جامعه کمک کند.

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *