تقویت هوش موسیقیایی/مغزبرتر

انسان‌ها هزاران سال است که موسیقی می‌سازند و توانایی خلق و قدردانی از موسیقی بخش اساسی انسان بودن است. اگرچه همه افراد با درجاتی از توانایی موسیقایی به دنیا می‌آیند، برخی از مردم بیشتر از دیگران موسیقی‌پذیر هستند. از آنجایی که افراد می توانند توانایی های ریاضی یا زبانی خود را بهبود بخشند، تقویت هوش موسیقیایی نیز با تمرین و تکرار امکان پذیرخواهد بود.

تقویت هوش موسیقیایی/مغزبرتر

 

هوش موسیقیایی چیست؟

 

هوش موسیقیایی یکی از هوش های هشت گانه ی مطرح شده در نظریه ی هوش چندگانه ی آقای هاوارد گاردنر می باشد. افرادی که دارای این نوع از هوش می باشند ، مفاهیم را با موسیقی بهتر یاد می گیرند و به ذهن می سپارند. داشتن هوش بالا از نوع موسیقیایی آن موجب می شود که آن فرد صداها و آهنگ ها را بهتر تشخیص داده و آنان را از یکدیگر تفکیک کند. اکثر خوانندگان و آهنگ سازان از هوش موسیقیایی بالایی برخوردارند. مثلا : بتهوون ، لیبراچی ، موتسارت ، شجریان و …

این افراد سعی می کنند که حرکات و رفتارشان را با موسیقی هماهنگ و از آن بهره بگیرند. حال برای افراد سوال پیش می آید. آیا فقط کسانی که خواننده ، موسیقیدان یا آهنگساز هستند ، هوش موسیقیایی دارند. در جواب این افراد باید گفت خیر. زیرا تمامی افراد به صورت کم یا زیاد دارای این هوش می باشند. حتی ممکن است فردی معلم باشد ولی هرگز آلتی از موسیقی را ننواخته باشد.

 

بیشتر بخوانید : تقویت هوش : ۱۰راهکارساده+خوراکی های مفید

 

ویژگی های افراد باهوش موسیقیایی بالا چیست؟

 

  • این افراد در یادگیری شنیداری بهترین عملکرد را از خود نشان می دهند.
  • در تفکیک و درک صداهای اطراف خود مهارت دارند.(درک بیشتر و بهتری از صداهای اطراف خود دارند.)
  • در انجام حرکات موزون ، رقص ، آواز و خوانندگی مهارت خاصی دارند.
  • آهنگ های مختلف را به راحتی به خاطر می سپارند.
  • در نوشتن متن آهنگین ، قطعات موسیقی و یادگیری آلت های موسیقی استعداد دارند.
  • سبک های مختلف موسیقی را می شناسند و آهنگ های آن سبک را گوش می دهند.
  • این افراد به کنسرت رفتن و نمایش های موزیکال علاقه ی خاصی دارند.
  • تقلید صداهای مختلف را به خوبی انجام می دهند.
  • ریتم موسیقی را دائم به یاد می آورند و حرکاتشان را با آن هماهنگ می کنند.
  • و به طور کلی به موسیقی علاقه ی زیادی دارند.

 

چگونه افراد با هوش موسیقیایی بهترین یادگیری را دارند؟

 

هوش موسیقایی بالا از طریق گوش دادن به صداهای مختلف از جمله صدای انسان، صداهای محیطی و موسیقی ایجاد می شود. آنها در توانایی خود در شناسایی سبک های موسیقی و جمع آوری موسیقی یا اطلاعات موسیقی بصری هستند و به راحتی توسط صداها یا سر و صداهای محیط خود تحریک می شوند. هوش موسیقی توانایی فرد برای تولید، تجزیه و تحلیل و درک ریتم، زیر و بم و صدای موسیقی در موسیقی است. ثابت شده است که بتهوون، موتزارت و نوازنده ویولن سل یویو ما دارای هوش موسیقایی هستند. آنها دارای هوش درون فردی ذاتی هستند. این مطالعه نشان داد که موسیقی دانان نمرات IQ بالاتری نسبت به غیر موسیقیدانان داشتند و تحقیقات قبلی نشان داد که آموزش فشرده موسیقی با نمره هوش بالاتر مرتبط است. دانشمندان کشف کرده اند که همه ما با استعداد موسیقی متولد می شویم.

مطالعه بر روی 217 عضو از 15 خانواده مختلف موسیقی نشان داد که 50 درصد از توانایی های موسیقی آنها به ارث رسیده است. البته باید این نکته را نیز مورد توجه قرار داد که هوش موسیقیایی هم مانند سایر مهارت های ذهنی قابلیت رشد و تقویت دارد که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.

تقویت هوش موسیقیایی/مغزبرتر

 

چرا هوش موسیقیایی مهم است؟

 

هوش موسیقایی مهم است زیرا می تواند نقطه جهشی برای آموزش دوران کودکی باشد. موسیقی بخشی از زندگی ما حتی قبل از تولد است و به همین دلیل، هر کودک نوعی هوش موسیقیایی دارد. شما می توانید با استفاده از موسیقی در درس های خود برای آموزش دانش پایه به کودکان خردسال و تشویق آنها به درک معنا از طریق صدا از این تمایل طبیعی به هوش موسیقی به نفع خود استفاده کنید. علاوه بر این، موسیقی و حرکت ابزار قدرتمندی هستند که اغلب در آموزش دوران کودکی مورد استفاده قرار می‌گیرند. آنها رشد جسمی، شناختی، اجتماعی و عاطفی را در کودکان ارتقا می‌دهند، یادگیری را تقویت می‌کنند و به آموزش مفاهیم جدید کمک می‌کنند. اگر کودک هوش موسیقایی از خود نشان دهد، احتمال بیشتری دارد.

چه مشاغلی مناسب افراد با هوش موسیقیایی بالا می باشد؟

 

کسانی که هوش بالایی در این زمینه داشته باشند ، قطعا در حوزه ای که موسیقی مرتبط می باشد موفق ترخواهندبود. مشاغل مناسب این افراد عبارتنداز:

  • خواننده
  • نوازنده
  • اهنگساز
  • رهبر ارکستر
  • ترانه نویس
  • مدیر تبلیغات
  • سینما

هوش موسیقیایی در سنین کودکی:

 

کشف استعداد موسیقی زندگی بسیاری از خوانندگانی که امروز بسیار محبوب و مشهور هستند را تغییر داده است. به طوری که روزگاری کسی آنان را نمی شناخت ، ولی امروزه تبدیل به ستاره های دنیای موسیقی شده اند. حال که با اهمیت این مهارت ذهنی اشنا شدیم ، باید در نظر داشته باشیم که کشف و پرورش این استعداد ذهنی در دوران کودکی از اهمیت بیشتری برخوردار می باشد.

کودکانی که به حفظ و تکرار اشعار و آهنگ ها علاقه ی زیادی دارند ، دارای هوش موسیقییایی زیادی هستند. همچنین این دسته از کودکان با موسیقی یادگیری بهتر و موثرتری را تجربه می کنند. این یادگیری ثمره ی حافظه ی شنیداری قوی و درک بالای آنان از موسیقی می باشد. اگر می خواهید بدانید که آیا کودک شما نیز از این مهارت ذهنی برخوردار است یا نه ، مواردی که در بالا به آن اشاره کردیم را در کودکان خود بسنجید. ببینید آیا آنان روی صداها حساس هستند یا خیر.

زمانی که این استعداد را در او کشف کردید ، به تقویت آن در کودک خود بپردازید. آهنگ ها و اشعاری که در مهدکودک می آموزد را با او تمرین کنید، قصه های آهنگین بخوانید ، آنها را به کنسرت ها و نمایش های موزیکال ببرید و اشعار جدید به آنان بیاموزید. همه این کارها منجر به تقویت هوش موسیقیایی در کودکان می شود.

تقویت هوش موسیقیایی/مغزبرتر

 

چگونه هوش موسیقیایی خود را افزایش دهیم؟

 

مانند همه شایستگی‌های هوشی دیگر، هوش موسیقی را می‌توان پرورش داد و توسعه داد. مهم است که فعالیت‌هایی را بگنجانید که می‌تواند هوش موسیقی را در هر کودک تقویت کند. انجام این کار به ایجاد پایه ای محکم برای علاقه و استعداد آنها به موسیقی کمک می کند. در زیر برخی از فعالیت هایی وجود دارد که می توانید برای ارتقای هوش موسیقی خود از آنها استفاده کنید.

 

در طول روز به موسیقی های متنوع گوش دهید.

 

ساده ترین راه برای آشنا کردن کودکان با موسیقی این است که آن را برای آنها پخش کنید. پخش انواع مختلف موسیقی در زمان‌های مهم روز، مانند زمان بازی و میان وعده، آنها را با سازها، ساختارهای آهنگ و ریتم‌هایی آشنا می‌کند که ممکن است قبلاً نشنیده باشند. این امر کنجکاوی بیشتری در موسیقی ایجاد می کند و به آنها فرصت بیشتری می دهد تا آهنگ های منحصر به فرد خود را بسازند. برای این فعالیت، هنرمندان متنوعی را پیدا کنید که موسیقی مناسب برای کودکان پخش می‌کنند و یک لیست پخش ایجاد کنید که بتوانید در طول روز آن را پخش کنید. سپس، اغلب به فهرست پخش اضافه کنید تا موسیقی‌هایی را که فرزندانتان قبلاً نشنیده‌اند پخش کنید.

 

آهنگ و ریتم بسازید.

 

کودکان به طور طبیعی به سمت موسیقی جذب می شوند و شما می توانید با ایجاد آهنگ ها و ریتم ها برای آموزش مفاهیم اساسی یا هشدار دادن به آنها در مورد مسائل مختلف ، از آن به نفع خود استفاده کنید. ایجاد یک دستگاه به یادسپاری که به راحتی می توانند به خاطر بسپارند. ایجاد آهنگ ها و ریتم ها لازم نیست پیچیده باشد؛ شما می توانید هزاران آهنگ را تنها با چند نت و ریتم با آلت موسیقی خود بسازید. علاوه بر این، همانطور که آهنگ های خود را ایجاد می کنید، آنها را به فعالیت ها یا یادگیری فرزندان خود مرتبط کنید. این کار تاثیر بسزایی در تقویت هوش موسیقی دارد.

تقویت هوش موسیقیایی/مغزبرتر

 

از موسیقی قدردانی کنید.

 

آموزش موسیقی به کودکان به القای حس قدردانی از موسیقی کمک می‌کند. و زمانی که از موسیقی قدردانی می‌کنند، در حال حاضر و در آینده به احتمال زیاد آن را بهتر درک خواهند کرد. در طول فعالیت‌های قدردانی از موسیقی، می‌توانید مطالعه کنید. کتاب‌هایی در مورد نوازندگان معروف، در کنسرت‌های منطقه‌تان شرکت کنید، ویدیوهایی از کنسرت‌ها، موزیکال‌ها یا نمایشنامه‌ها را به اشنایان نشان دهید و سعی کنید آن موسیقی را برایشان اجرا کنید.

 

آلات موسیقی مختلف را بیاموزید.

 

یکی از روش های تقویت هوش موسیقی نواختن ساز می باشد. سازهای مناسب سن برای کودکان کم سن و سال بسیار زیاد است، بنابراین تنها کاری که باید انجام دهید این است که فضا و زمانی برای آنها ایجاد کنید تا ساز خود را اعم از طبل ، گیتار یا پیانو کشف کنند.

 

سخن آخر!

 

هوش موسیقایی شایستگی مهمی است که بسیاری از کودکان از آن برخوردارند، اما بسیاری دیگر می‌توانند آن را برای درک دنیای اطراف خود از طریق صدا، موسیقی و ریتم باز کنند. همانطور که در حال ساختن برنامه‌های درسی خود هستید، مطمئن شوید که عناصر موسیقی را در نظر بگیرید. و روشی را طراحی کنید تا کودکان بتوانند هوش موسیقایی خود را به روشی معنادار و قدرتمند کشف کنند.

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *