10 تکنیک کاربردی برای افزایش خلاقیت

 

حتما تا به حال به میزان خلاق بودن خود اندیشیده ایم و سعی کرده ایم که خلاقیت خود را افزایش دهیم و یا آن را اندازه گیری کنیم. اکثر مردم با تصور اینکه بعضی از استعدادها ذاتی هستند ، به یکدیگر نگاه می کنند. در صورتی که این تصور اشتباه است. چه بسیار هستند ، کسانی که خود را نادیده گرفته اند و فقط به کم ترین خود قانع شده اند و شکست خورده اند. اما خبرخوب این است که شما می توانید با تکنیک های خاصی خلاقیت خود را افزایش دهید و آن را تقویت کنید. در این مقاله ما به 10 تکنیک طلایی برای افزایش خلاقیت اشاره می کنیم. پس با ما همراه باشید.

زمانی که صحبت از خلاقیت به میان می آید ، اکثر ما به یاد هنرمندان ، آهنگ سازان  و موسیقی دانان می افتیم. باید گفت که این تصور اکثریت است که تا حد زیادی اشتباه در آن رخ داده است.

کسی که معلم می باشد طبق معمول کار آن تعلیم دانش آموزان به بهترین شکل ممکن می باشد ولی بعضی از معلمان که تلاشی برای خلاق بودن آموزش خود نمی کنند ، روش تدریس خود را خشک و خالی به دانش آموزان ارائه می دهند. ولی دیگر معلمان که کیفیت برایشان مهم می باشد ، سعی می کنند تا با به کار بردن روش های خلاقانه ای ، کیفیت آموزش خود را بالا ببرند. اینجاست که فرق یک فرد آگاه و بیدار با یک فرد معمولی مشخص می شود. این افراد از پتانسیل بیشتری نسبت به دیگران برای افزایش خلاقیت دارند. حال به 10 تکنیک طلایی افزایش خلاقیت می پردازیم.

 

بیشتر بخوانید : تقویت هوش:10راهکارساده+خوراکی های مفید

 

1-قضاوت ممنوع!

قضاوت کردن خود و دیگران نه تنها سمی برای شکوفا شدن خلاقیت می باشد ، بلکه سد مهمی روبه روی تقویت مغز و هوش ما نیز می باشد. قضاوت کردن نه تنها در کار ما گره می اندازد ، بلکه آن را به تعویق انداخته و باعث می شود که تفکرات منفی زیادی در ذهن ما شکل بگیرد. پس به جای اینکه خود و دیگران را قضاوت کنیم ، بهتر است که در مسیر کار و موفقیت قرار بگیریم و با آن همراه شویم. مثلا زمان هایی بوده است که افرادی را دیده ایم که در حوزه ای بسیار سرآمد هستند. سپس با خود می گوییم که من به او نخواهم رسید و ناامید می شوید.فارغ از اینکه زمانی آن شخص هم مثل شما بود. ولی فرق او این بوده است که خود را قضاوت نکرده است و به مسیر خود ادامه داده است. پس بهتر است به جای قضاوت مسیری را شروع کنیم. اشتباهات و ضعف ها به مرور زمان کم و کم تر خواهد شد.

افزایش خلاقیت/مغزبرتر

2-کنجکاو باشید.

یکی از مهم ترین راه های افزایش خلاقیت ، کنجکاو بودن و پاداش دادن به مغز خود به خاطر کنجکاوی اش می باشد. کنجکاو بودن نشانه ی پویایی ذهن می باشد. به جای اینکه یک جا بنشینید و نسبت به موضوعات بی تفاوت باشید ، در ذهن خود سوال کنید و به جست و جوی جواب آن بپردازید. از جست و جو کردن و سوال پرسیدن نترسید. زمانی که شمامطلبی را می آموزید ، اتصالات ذهنی در مغز شما افزایش یافته و در نهایت منجر به افزایش خلاقیت در ذهن شما می شود.

افزایش خلاقیت/مغزبرتر

3-به خود اعتماد کنید.

افزایش اعتماد به نفس یکی دیگر از راه های افزایش خلاقیت می باشد. هیچ کس نمی تواند با استرس و دست لرزان کاری را با کیفیت مورد قبول انجام دهد. پس به همین دلیل افراد باید برای شکوفا شدن خلاقیت ، به خود اعتماد داشته باشند. البته گفتنی است که باید در حدی معقولی باشد ، وگرنه می تواند شما را در مسیر اشتباه قرار دهد. پس سعی کنید تا اعتماد به نفس کاذب را از خود دور کنید.

4-آسمان ذهن خود را آبی نگه دارید.

همه ی ما زمان هایی را داشته ایم که کسل و بی حوصله بودیم. بیشر مواقع برای رفع این کسلی به شبکه های اجتماعی ، اخبار و بازی های ویدیویی رو آورده ایم. باید این نکته را در نظر داشت که هر کدام از موارد بیان شده ، به ویژه اخبار و شبکه های اجتماعی ، تاثیر زیادی بر ذهن ما می گذارند یا در بعضی موارد آن را تسخیر می کنند. به این صورت که معمولا 80 درصد اخبار را خبرهای بد تشکیل می دهند. این خبرهای بد تاثیر منفی زیادی بر روی خلاقیتمان می گذارند ، زیرا اکثر المان هایی که مربوط به خلاقیت می شوند را تحت تاثیر منفی قرار میدهند. پس تا جایی که می توانید آسمان آبی ذهن خود را از آلودگی های ذهنی و افکار منفی دور کنید.

5-کتاب بخوانید.

مطالعه یک فعالیت کلیدی نه تنها در افزایش خلاقیت بلکه در تقویت تمام استعدادهای ذهنی توسط کارشناسان توصیه می شود. هنگامی که ما مطالعه می کنیم در واقع درحال آشنا شدن با تفکرات یک فرد دیگر و جست و جو در ذهن او می باشیم. این کار باعث می شود که مسائل را از پنجره ای جدید ببینیم و تجربه های جدید بدست آوریم. این تجربه ها ممکن است در آینده به ایده های بسیار سودآوری تبدیل شود.

افزایش خلاقیت/مغزبرتر

6-چیزهای جدید را امتحان کنید.

یکی از بهترین تکنیک های افزایش خلاقیت ، امتحان کردن مسائل جدید می باشد.تکرار کردن چیزی به ما اضافه نمی کند بلکه ذهن ما را تنبل تر و راحت طلب تر می کند. همان طور که در بالا نیز به آن اشاره کردیم ، زمانی که ما تجربه ی جدیدی بدست می آوریم ویا مطلب جدیدی یاد می گیریم ، مغز ما اتصالات جدید ذهنی درون خود می سازد که به باهوش تر شدن و خلاق تر شدن ما کمک شایانی می کند. خیلی از چیزهایی که در اطراف خود می بینیم ، حاصل همین تجربیات است که الهام بخش ایده های ناب بوده است.

7-ترس از شکست را کنار بگذارید.

اگر خواهان پیشرفت هستید باید این نکته را بدانید که ترس بزرگترین عامل نابودی امید ، انگیزه و خلاقیت شما می باشد. ترس از تجربه افکار شما را فلج می کند. البته باید این را بدانید که ترس در وجود همه ی ما وجود دارد و شما تنها نیستید. چیزی که مهم است این است که شما ثابت قدم باشید و بدانید که شکست بخشی از مسیر موفقیت است.

8-خود را به چالش بکشید.

به چالش کشیدن خود و ایجاد فرصت ، یکی از بهترین تکنیک های افزایش خلاقیت می باشد. اگر وارد این عرصه شوید باید خود را برای مبارزه آماده کنید. سعی کنید در این چالش مبارزه هر چه می توانید یاد بگیرید. مهم ترین اصل برای تقویت مهارت های ذهنی یادگیری و مطالعه می باشد. سعی کنید چالش خود را رفته رفته دشوار تر کنید و از ذهن خود بیشتر کار بکشید. هر چه کمیت و کیفیت چالش ها بهتر باشد ، عمل افزایش خلاقیت بهتر انجام می پذیرد.

افزایش خلاقیت/مغزبرتر

9-به ذهن خود زمان بدهید.

دقت کنید که باید صبور باشیم و به ذهن خود زمان بدهیم تا بتواند اطلاعات ورودی را درک کرده و ارتباط میان آنها را پیدا کند تا تمام زوایای مطلب برای ذهن ما مشخص شود. همان طور که یک مکانیک با تعمیر یک ماشین استاد کار نمی شود ، ذهن ما نیز اگر اطلاعات را دسته بندی و درک نکند ، هرگز به میزان خلاقیت مورد نظر دست پیدا نخواهد کرد.پس صبور باشید و به ذهن خود فرصت دهید.

10-متعهد و مسئولیت پذیر باشید.

متعهد و مسئولیت پذیر بودن ، لازمه ی  به انجام رساندن هر کاری می باشد. اگر تعهدی به افزایش خلاقیت در وجود ما نباشد ، مغز هم مسیر عادت را در پیش گرفته و دیگر به دنبال تجربه های جدید نخواهد بود. پس ذهن خود را به نکات و تکنیک های ذکر شده در بالا متعهد کنید. می توان تعهد دراین مسئله را نوعی تمرین نیز به شمار آورد. در هر دو صورت تفاوت چندانی ندارد.پس سعی کنید به موارد ذکر شده متعهد باشید.

 

کلام آخر:

در دنیای امروز موفقیت در دو عامل اساسی و مهم خلاصه می شود.درک نیاز و داشتن خلاقیت. البته از خلاقیت بیشتر به عنوان نو آوری یاد می شود که تقریبا یک معنا را در بر می گیرند.به یاد داشته باشید که اگر خلاقیت نداشته باشید ، کارهای روزمره به صورت عادت وار و معمولی برای شما تکرار می شود و شما هیچ تفاوتی بایک آدم معمولی نخواهید داشت. پس اگر به دنبال پیشرفت بیشتر می باشید ، به دنبال خلق ایده های جدید و نو باشید. چون جهان امروز ما به این دسته از افراد نیاز دارد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *