اهمیت تغذیه بر هوش

فهرست مطالب

نقش تغذیه بر هوش کودکان:

شاید هر یک از ما کمتر والدینی را دیده باشید که میزان هوش و تمرکز فرزندانشان برایشان قابل اهمیت نباشد. شاید بسیار از پدر و مادر ها از این که فرزندشان تمرکز کافی و لازم را بر روی درس ندارند نگران باشند. البته موارد متعددی است که میتواند بر هوش و تمرکز کودکان تاثیر بگذارد ولی نباید از اهمیت تغذیه بر هوش فرزندانمان غافل شویم.

تاثیر تغذیه بر هوش

یکی از دلایلی که باعث میشود فرزندانمان دچار افت تحصیلی بشوند میتواند تغذیه باشد به گونه ای که با کمبود یکسری از مواد مغزی در بدن کودک رشد هوش آن ها را به تاخیر می اندازد. امروزه بسیاری از پژوهشگران و محققان بر این باور هستند که تغذیه مناسب در بالا بردن ضریب هوشی، میزان و کیفیت فراگیری مطالب و نیز افزایش تمکز نقش بسزایی دارد. دلیل این امر این است که این فعالیت ها به سیستم عصبی بدن مربوط میشود و با خوردن مواد مغذی مناسب ، انرژی لازم برای فعالیت این سلول ها را فراهم میکنیم.

دکتران و متخصصان علوم تغذیه با قرار دادن یکسری مواد غذایی لازدم در برنامه غذایی روزانه به کودکان و والدین آنها کمک فراوانی میکنند.

اهمیت تغذیه مادر بر هوش فرزند در دوران بارداری:

تغذیه مناسب همانند هر چیز دیگری یک مدت زمان طلایی دارد. در این مدت زمان ، تغذیه بیشترین تاثیر را بر سلامتی و هوش ما میگذارد. این مدت زمان طلایی برای تغذیه ،زمانی است رشد و تکامل مغز به حداکثر میزان خود میرسد یعنی دوران جنینی . از این رو تغذیه مادران در این برهه از زمان بسیار حائز اهمیت است. به همین دلیل اگر میخواهید فرزند باهوش تری داشته باشید به تغذیه خود در این مدت اهمیت فراوانی بدهید.

مادران باید به موادغذایی که در دوره بارداری و شیر دهی به کودک مصرف میکنند توجه زیادی داشته باشند تا تغذیه کودک تا دو سالگی که سیستم عصبی و مغزی او تکامل میابد، به بهترین حالت ممکن باشد. البته نباید این گونه فکر کرد که بعد از دو سالگی هوش فرزندمان دیگر قابل ارتقاع نیست ، هرشخصی تا آخر عمر خود میتواد با کنترول تغذیه خود و انجام دادن تمرین های خاصی موجب تقوت هوش خود شود. اما نقش تغذیه در افزایش هوش تا دوسالگی بیشتر از هر زمان دیگری میتواند مهم باشد.

مهم ترین مواد غذایی موثر بر هوش کودکان:

مهم ترین اصل در تغذیه مناسب تعادل و تنوع مواد مغذی در برانامه است به گونه ای که در روز همه گروه مواد مغذی به اندازه کافی به سلول های بدن ما برسد. اما طبق نظر دکتران و محققان توصیه میشود برای داشتن کودکی باهوش و ذکاوت بیشتر در دوران بارداری مواد زیر را به میزان کافی استفاده کنید.

تاثیر مواد مغذی بر هوش-مغز برتر

پروتئین ها:

مغز کودکان در هنگاه رشد نیاز به آمینواسید ها دارد. آمینو اسید ها واحد های سازنده پروتئین ها هستند. در مغز برای تولید انتقال دهنده های عصبی از پروتئین ها استفاده میشود. انتقال دهنده های عصبی باعث میشود که نورون های مغزی بتوانند با یکدیگر ارتباط بر قرار کنند. شما میتوانید از مواد غذایی همچون تخم مرغ، گوشت و حبوبات که منابعی غنی از پروتئین هستند استفاده کنید.

مواد پر انرژی:

اکثر کودکانی که از به عقب افتادن رشد و توانمندی های ذهنی خود رنج میبرند  مقدار کافی مواد غذایی پر انرژی و کربوهیدراتدار مصرف نکره اند. اگر میخواهید از میزاده انری دریافتی فرزندتان آگاهی پیدا کنید باید نمودار رشدی قد و وزن او را مورد برسی قرار دهید. توصیه دکتران بر این است که به روند افزایش قد و وزن فرزندتان حساس باشید.

اسید چرب:

انواعی از اسید های چری برای تقویت و رشد توانایی های مغزی وجود دارد . از این اسید های چرب میتوان به امگا ۳ اشاره کرد.

این اسید چرب را میتواید در روغن زیتون، روغن گردو و انواعی از ماهی ها مشاهده کرد.

آهن:

یکی دیگر از عواملی که باعث افزایش هوش فرزند شما میشود اهن است. دریافت مکمل آهن در دوران بارداری و کودکان بین ۶ تا ۲۴ ماه الزامی است. بر طبق پژوهش های اجام شده کودکانی بدن آنها از لحاظ دارا بودن آهن فقیر است ضریب هوشی بین ۵ تا ۱۰ واحد کمتری نسبت به کودکانی که آهن کافی دریافت میکنند دارا میباشند. از منابع خوب آهن میتوان به گوشت ، حبوبات و تخممرغ اشاره کرد.

روی:

روی در ساختار بیش از ۳۰۰ آنزیم موجود در بدن نقش دارد به گونه ای که میتوان گفت کمبود آن رشد جسمی و توانایی های ذهنی را به شدت کاهش میدهد. از منابع غنی از روی میتوان به آجیل ها، گوشت و انواع عذا های دریایی اشاره کرد.

ید:

اگر ید در بدن کودک کم باشد تاثیر بسیار منفی بر در مغز خواهد داشت. ید در ساختار هورمون هایی که غده تیروئید تولید میکند وجود دارد. هورموت های تیروئیدی باعث تنظیم سوخت ساز در سلول های بدن ما میشود . اگر  کمبود ید در بدن کودک بیش از حد باشد میتواند منجر به عقب ماندگی ذهنی شود. غذا هی دریایی و نمک های ید دار از منابع سرشار از ید هستند.

سلنیوم:

این ماده غذایی برا رشد و افزایش توانمندی های ذهنی موثر است . سلنیوم را میتوان در جگر، ماهی، گردو، سبوس گندم و میگو پیدا کرد.

ویتامینA:

این  ویتامین در هم در مواد غذایی گیاهی مثل هویج و هم در مواد غدایی جانوری وجود دارد . مرکباتی و میوه هایی با رنگ زرد  میتانند سرشار از این ویتامین باشند . این ویتامین باعث تقویت سیستم ایمنی بدن و خون سازی میشود.

کولین:

کولین از جمله مواد غدایی است که از گروه ویتامین B مشتق گرفته شده. کمبود این ماده مغزی در دوران بارداری و حتی شیر دهی به کودک عوارضی همچون نقص در یادگیری و کاهش ظرفیت حافظه در کودک را دارا میباشد. کولین را از مواد غدایی گوناگونی همچون کلم بروکلی، شیر، تخم مرغ، جگر گوساله، جوانه گندم، ماهی های سالمون، موز، عدس و سبوس گندم متوان به بدن رساند.

سخن پایانی:

ما در این مقاله قصد داشتیم شما را با اهیمت تغذیه بر هوش کودکان عزیزاتان آشنا کنیم. با این حال اگر شما میخواهید به صورت تخصصی تر به این موضوع اهمیت بدید توصیه میکنیم حتما به یک دکتر متخصص علوم تغذیه مراجه کنید . متشکرم که با ما در این مقااله همراه بودید. با ارزوی سلامتی و تندرستی شما …

دیگر مقالات

تاثیر استرس روی مغز/مغزبرتر
وبلاگ

تاثیر استرس روی مغز

استرس بخشی آشنا و اجتناب ناپذیر از زندگی روزمره است که به اشکال مختلفی مانند سلامتی، پول و روابط بروز می کند و روی مغز تاثیر می گذارد. در هر موردی که با یک تهدید بالقوه مواجه می شویم، ذهن و بدن ما وارد عمل می شود و برای مقابله با مسائل (مبارزه) یا اجتناب

ادامه مطلب
استرس مالی/مغزبرتر
وبلاگ

استرس مالی

اگر نگران پول هستید، نگران نباشید چون تنها نیستید. پول یک منبع رایج استرس برای بزرگسالان به شمار می رود. طبق آمار هایی که بدست آمده ، ۷۲ درصد از بزرگسالان درباره ی پول احساس استرس می کنند. نگرانی در مورد پرداخت اجاره یا احساس غرق شدن در بدهی. با توجه به استرس مالی که

ادامه مطلب