ما در این مقاله قصد داریم شما را با کنکور و اطلاعات دربارۀ آن آشنا کنیم. در ادامۀ مطلب به شما راه های موفقیت در کنکور و برنامه ریزی برای آن را نشان می دهیم.
کنکور چیست؟
این واژه ریشه ای فرانسوی دارد و در ایران به آن آزمون سراسری نیز می گویند. کنکور نام آزمونی است که برای سنجش افراد گرفته می شوند تا بر اساس رتبه بندی این آزمون، افراد در دانشگاه ها پذیرش شوند.
امروزه کنکور در اغلب کشور ها منسوخ شده است و آن را قبول ندارند؛ اما در کشور هایی مانند ایران، کره جنوبی و چین، این آزمون هنوز هم استفاده می شود. به طوری که مهم ترین آزمون علمی در ایران، کنکور است.
تاریخچۀ برگزاری
اولین کنکور که در ایران برگزار شد، در زمان پهلوی و در سال ۱۳۴۸ بود. در آن زمان تعداد ۴۷.۷۰۳ در این آزمون شرکت کردند. سوالات آن آزمون به صورت جواب کوتاه بود که با تغییراتی که در قوانین این آزمون اتفاق افتاده است، امروزه به سوالات تستی رسیده ایم.
از سال ۱۳۷۷ این آزمون را با تفکیک رشته ها و برای پنج گروه ریاضی، تجربی، انسانی، زبان های خارجی و هنر برگزار کردند. این روند تا به امروز هم وجود دارد و هم اکنون آخرین کنکوری که برگزار شده است، در تیر ماه سال ۱۴۰۲ بوده است که پنجاه و پنجمین آزمون کنکور در ایران بود.
برگزار کنندۀ کنکور
در ایران مسئولیت برگزاری کنکور بر عهدۀ سازمان سنجش آموزش کشور است. این سازمان تحت نظارت سازمان علوم، تحقیقات و فناوری قرار دارد که بخش عمده ای از مسئولیت برگزاری کنکور بر عهدۀ این وزارت است.
با وجود اینکه نظارت های شدیدی بر امنیت کنکور صورت می گیرد و ارگان های دولتی بر این امر نظارت می کنند؛ ولی باز هم تقلب های گسترده ای در این موضوع صورت می گیرد که واکنش های فراوانی به همراه دارد.
رقابت در کنکور به چه شکل است؟
در سال های اخیر، با توجه به بازار کار خوبی که رشته های مرتبط به تجربی به خود اختصاص داده اند، بخش عمده ای از شرکت کنندگان را دانش آموزان رشتۀ تجربی تشکیل می دهند. به طوری که در سال های اخیر، تعداد شرکت کنندگان تجربی بیش از ۳ برابر تعداد شرکت کنندگان انسانی و ریاضی است. این موضوع سبب می شود که شانس قبولی دانش آموزان رشتۀ تجربی از سایر رشته ها کمتر باشد.
انواع سوالات در کنکور
همانطور که گفته شد داوطلبان در ۵ گروه آزمایشی تحت سنجش قرار می گیرند. هر کدام به دو دفترچه سوال مختلف پاسخ می دهند. دفترچۀ اول شامل دروس عمومی می شود که بین تمام رشته ها مشترک است. دفترچۀ دوم شامل سوالات اختصاصی است. هر دانش آموز با توجه به رشتۀ خود، دروس تخصصی متفاوتی دارد که باید در دفترچه سوالات دروس تخصصی به سوالات آنها پاسخ دهد.
دروس عمومی
این دروس شامل ۴ درس زبان فارسی، انگلیسی، عربی و فرهنگ و معارف اسلامی می شود. البته در آخرین تغییرات و طبق مصوبۀ شورای عالی انقلاب فرهنگی، کلیه دروس عمومی از کنکور سال ۱۴۰۲ به بعد حذف شدند و تنها تاثیر آنها در امتحانات نهایی است.
دروس اختصاصی
همانطور که گفتیم دروس اختصاصی با توجه به رشته های متفاوت، متغیر هستند. در ادامه این دروس را در کدام از رشته ها شرح می دهیم:
ریاضی و فنی: در این رشته دروس اختصاصی شامل ریاضیات، آمار و احتمال، ریاضیات گسسته، فیزیک و شیمی می شوند.
علوم تجربی: زیست شناسی، زمین شناسی، ریاضیات عمومی، فیزیک و شیمی، سوالات اختصاصی این رشته را در بر می گیرند.
علوم انسانی: دروس اختصاصی رشتۀ انسانی عبارتند از: زبان و ادبیات فارسی، زبان عربی، اقتصاد، جامعه شناسی، روان شناسی، فلسفه و منطق، تاریخ، جغرافیا، ریاضی و آمار.
زبان ها خارجی: در این رشته ها دروس تخصصی را فقط درس زبان خارجی تخصصی تشکیل می دهد.
هنر: دروس اختصاصی این رشته نیز عبارتند از: درک عمومی هنر، درک عمومی ریاضی و فیزیک، ترسیم فنی، خلاقیت تصویری و تجسمی، خلاقیت نمایشی، خلاقیت موسیقی و خواص مواد.
چگونه در کنکور موفق شویم
در ادامۀ این مقاله، بیشتراز آمار به روش های موفقیت و برنامه ریزی برای این آزمون می پردازیم.
برای موفقیت در کنکور نیازی نیست که استرس شدیدی داشته باشید. شما با یک برنامه رسیزی و با استفاده از راه های زیر می توانید به موفقیت برسید.
برنامه ریزی تحصیلی
مهم ترین کار برای موفقیت در کنکور، داشتن یک برنامه تحصیلی منظم است. شما باید قبل از درس خواندن، هدف هایی برای خودتان مشخص کنید. نیازی نیست که در برنامه ریزی خود، بلند پروازی داشته باشید. شما می توانید با قدم های کوچیک و برنامه ریزی درست، به اهداف بزرگی برسید.
چگونه برنامه ریزی خود را عملی کنیم
برای اینکه برنامه ریزی شما نتیجه ای در بر داشته باشد، باید برای خودتان ساعت مطالعه ثبت کنید. شما می توانید لیستی از دروسی که میخواهید مطالعه کنید را تهیه کرده و با آنها برای خود برنامه ای تنظیم کنید. در روز لازم است که حداقل سه درس را مطالعه کنید.
اگر شما در طول روز فقط به یادگیری یک درس بپردازید، ذهن شما خسته شده و قدرت یادگیریتان پایین می آید. همچنین در ادامه حوصله تان سر می رود و دلسرد می شود. شما باید برای خود تنوع ایجاد کنید تا کمی از خستگی ذهن را کاهش دهید که این کار هم با خواندن مطالب مختلف در روز انجام می شود. به صورت خلاصه، به جای اینکه ۶ ساعت وقت برای یادگیری یک درس بگذارید، به یادگیری سه درس مختلف در قالب های ۲ ساعته بپردازید.
جلوگیری از اتلاف وقت
در طول این سه سال تحصیلی زمان زیادی برای مطالعه دارید، اما نکته مهم اینجاست که باید در زمان خودتان هم برنامه ریزی داشته باشیم و از هدر دادن آن جلوگیری کنید. در دوران کنکور از کارهای وقت گیر و غیر ضروری دوری کنید و همچنین برای یادگیری بیشتر، زمان خود را سازماندهی کنید.
تقویت حافظه
در دوران کنکور، تقویت حافظه بسیار مهم است، زیرا برای موفقیت در امتحانات، دانشآموزان باید بتوانند اطلاعات زیادی را به خاطر بسپارند و در لحظه آزمون از آن استفاده کنند. به عنوان یک دانشآموز کنکور، شما باید بتوانید مطالب آموزشی را به یاد بیاورید و در ذهن خود نگه دارید تا بتوانید در امتحانات به بهترین شکل عمل کنید.
تقویت حافظه میتواند به شما در چندین روش کمک کند. برای عنوان مثال، ممکن است با انجام تمریناتی که به بهبود حافظه کمک می کنند، مثل حل مسائل ریاضی، خواندن کتابهای جدید، حفظ شعر، افزایش توانایی حافظه خود را بالا برده و موجب بهبود یادگیری موضوعات کنکور خود شوید. همچنین، ایجاد خلاقیت در یادگیری و استفاده از روشهای مختلف مانند ساخت داستانهای خلاق برای حفظ مفاهیم و اطلاعات نیز میتواند به شما کمک کند.
در کل، تقویت حافظه به شما کمک میکند تا بهترین عملکرد را در آموزش و امتحانات داشته باشید. بهترین راه برای تقویت حافظه، تمرین و تلاش برای بهبود آن است. با تمرین مستمر و استفاده از راهکارهای مناسب، میتوانید حافظه خود را تقویت کنید و در کنکور بهترین عملکرد را داشته باشید.
موسسه مغز برتر در سالیان گوناگون همواره خدمات مفیدی در این راستا ارائه داده است. شما می توانید با استفاده از دوره های این موسسه، به تقویت حافظۀ خود بپردازید. برای مشاهده بیشتر کلیک کنید.
مطالعۀ اصولی
برخی افراد مدت زیادی را به مطالعه کردن اختصاص می دهند ولی نتیجه ای نمی گیرند. دلیلش هم این است که به روش های نادرست به مطالعه می پردازند و از اصول آن پیروی نمی کنند. چند نکته در رابطه با مطالعه را برای شما شرح می دهیم.
مطالعۀ سنگین انجام ندهید
مطالعات نشان داده است که اگر شما یک درس را بخش بندی کرده و در روز های مختلف به صورت تایم های کوتاه بخوانید، خیلی بیشتر از تمرین و مطالعۀ سنگین به تقویت حافظه و یادگیری بیشتر کمک می کند. مطالعۀ سنگین مغز شما را خسته می کند ولی با این روش می توانید با ایجاد تنوع، خستگی مغز را به تاخیر بیاندازید. برای مثال بهتر است به جای اینکه خواندن درس ها را به شب امتحان موکول کنید، آنها را در طول ترم و به صورت فاصله دار بخوانید تا هم به طور مستمر برای شما یادآوری شود و هم برای شب امتحان کار سنگینی نداشته باشید.
مدیریت زمان
در این روش باید از یک تایمر برای تقسیم کردن زمان مطالعه استفاده کنید. برای مثال می توانید زمان مطالعه را به جلسات ۴۵ دقیقه ای تقسیم کنید. به این روش، پومودور و به جلسات ۴۵ دقیقه ای جلسات پومودور گفته می شود. در بین جلسات استراحت هایی کوتایی داشته باشید و در طی استراحت از موضوعات مطالعه کاملاً به دور باشید و به ریکاوری مغز بپردازید. بعد از ۳ الی ۴ جلسه، یک استراحت طولانی تر داشته باشید و دوباره همین روش را تکرار کنید.
تند خوانی
ما در مقالۀ «تند خوانی» به طور مفصل دربارۀ این موضوع و روش های آن بحث کرده ایم.(کلیک کنید)
با روش تند خوانی، درصد یادگیری شما بالا رفته، همچنین می توانید در زمان کمتر، مطالب بیشتری را مطالعه کنید. البته این روش برای مطالب درسی سخت تر از رمان و کتاب داستان است؛ ولی با تمرین های متناوب می توانید این مهارت را در خواندن دروس خود نیز بدست آورید.
به کار گیری از جعبه لایتنر
در روش لایتنر شما ابتدا باید فلش کارت هایی تهیه کنید. سپس بر روی کارت ها سوالات مختلف را بنویسید. در طرف دیگر آن و در پشت هر کارت، جواب سوال مربوطه را قرار دهید.
جعبۀ لایتنر را باید به سه قسمت مجزا تقسیم کنید که هر کارت را در قسمت خودش بگذارید. شما می توان عنوان های گوناگونی برای هر کدام از سه قسمت بگذارید و با آن تقسیم بندی مطالعه کنید.
برای مثال می توانید جعبه را به سه قسمت: «هر روز»، «یک روز در میان» و «یک بار در هفته» تقسیم کنید. حال باید همه فلش کارت ها را در جعبۀ اول قرار داده و آن ها را یکی یکی شروع به خواندن کنید. هر فلش کارت را برداشته و به آن پاسخ دهید. کارت را برگردانده و جواب اصلی را ببینید.
اگر جواب شما درست بود، فلش کارت را به جعبۀ دوم منتقل کنید ولی اگر پاسخ شما غلط بود، می بایست کارت به جعبۀ اول برگردانده و در روز های دیگر دوباره این فرآیند را بر روی آنها انجام دهید. هر بار که جواب سوالی را درست می دهید، کارت را به جعبۀ بعد منتقل کرده و هر بار که پاسختان غلط است، کار را بر سر جایش برگردانید.
در پایان این روند، یک سری فلش کارت در جعبۀ اول باقی می ماند که بدین معنی است که شما بر آن ها تسلط ندارید. این روش به شما کمک می کنید که نقاط ضعف و قوت خود را بشناسید و بدانید که چه سوالاتی برای شما دشواراست و به تمرین و تکرار بیشتری نیاز دارند.
زمانی که تمام کارت ها به جعبۀ آخر منتقل شدند، هفته ای یک بار آن ها را مرور کرده و هر کدام را که فراموش کرده بودید به جعبۀ قبلی برگردانید.
تسلط بر تست زنی
همانطور که می دانید از اساسی ترین نیاز های شما برای موفقیت در کنکور، مهارت در تست زدن است. تنها خواندن و یادگیری دروس برای کنکور کافی نیست. چه بسا شما بر یک درس تسلط کامل دارید، ولی در سوالات تستی آن نمی توانید موفق ظاهر شویم. این به این دلیل است که در سوالات تستی، از یک مطلب می توان چندین سوال مختلف با نکات بسیار ریز طرح کرد و برای گیر نکردن در تلۀ تست ها، باید با مهارت های تست زنی آشنا باشید. در ادامه به برخی از راه ها برای موفقیت در تست زنی می پردازیم:
برنامه ریزی
مهم ترین کار برای موفقیت در این کار، برنامه ریزی درست است. شما باید، با توجه به تعداد سوالات هر درس و زمان اختصاص داده شده برای آن، به تست زنی بپردازید. به صورتی که اندک وقتی برای بازگشت به عقب و بررسی دوباره سوالات داشته باشید. همچنین سوالاتی که دشوار تر است و وقت بیشتری را نیاز دارند، رد کنید و در آن وقت اضافۀ آخر به حل آن ها بپردازید.
نشانه گذاری
برای جلوگیری از اتلاف وقت و سردرگم نشدن خودتان، بهتر است که در کنار سوالات نشانه هایی برای پیدا کردن سریع تر آن ها قرار دهید. شما می توانید از علامت های مثبت(+)، منفی(-) و ستاره(*) استفاده کنید.
در شروع حل سوالات، هر سوالی را که حل کردید و از پاسخ خود مطمئن بودید، در کنار آن علامت مثبت قرار دهید؛ بدین معنی که این سوال نیاز به بررسی دیگری ندارد و دیگر بر روی آن توقف نکنید. سوالاتی را که بلد هستید ولی نیاز به فکر کردن دارد و یا زمان زیادی برای حل آن صرف می شود را در کنارشان علامت ستاره بگذارید؛ بدین معنی که بعد از حل تمام سوالات و بررسی دوباره، به آن سوال بروید و آن را حل کنید. همچنین در کنار سوالاتی که کلاً بلد نیستید و هیچ اطلاعاتی دربارۀ آن ها ندارید، علامت منفی بگذارید که در بررسی نهایی بر روی آن ها وقت نگذارید و رد شوید.
با استفاده از این روش ها می توانید در وقت خود صرفه جویی کرده و در پیدا کردن سوالات دچار سردرگمی نشوید.
بررسی سطحی گزینه ها
بعد از خواندن صورت سوال و قبل از پاسخ دادن به آن، ابتدا یک نگاه کلی به گزینه ها بیاندازید. بعضی از گزینه ها مستقیما شرایط سوال را نقض می کنند که غالباً گزینۀ غلط هستند. در برخی سوالات نیز امکان دارد دو گزینه بسیار شبیه به هم باشند که با توجه به سوال می توان هر دو گزینه را غلط تشخیص داد.
با این روش مستقیماً نمی توان گزینۀ درست را بدست آورد ولی به ما کمک می کند تا گزینه ها غلط را حذف کنیم و به پاسخ نزدیک تر شویم.
تفسیر سوالات
در هر آزمون تستی، سوالاتی وجود دارند که ممکن است مبهم باشند و یا اطلاعات کافی برای حل آنها در سوال وجود نداشته باشد. در این جا، مهارت تفسیر سوالات میتواند بسیار کمک کننده باشد. برای مثال، در صورتی که یک سوال به نظر شما مبهم باشد، میتوانید با مراجعه به جزئیات بیشتر سوال و یا توضیحات ارائه شده در متن آزمون، به درک بهتری از سوال برسید.
مهارتهای ریاضی
در بخشهایی از آزمون کنکور که شامل سوالات ریاضی و آماری هستند، مهارتهای ریاضی بسیار مهم هستند. برای مثال، شما باید بتوانید معادلات ریاضی را حل کنید، ارقام را به کسرهای ساده تبدیل کنید، و نمودارهای ریاضی را تفسیر کنید.
تفکر منطقی
تفکر منطقی به شما کمک میکند تا بهترین راه حل برای یک مسئله را پیدا کنید. این مهارت شامل قدرت استدلال، تفکر کراتیو و توانایی حل مسئله است.
مهارتهای زبانی
در بخشهایی از آزمون که شامل سوالات زبانی هستند، مهارتهای زبانی بسیار مهم هستند. برای مثال، شما باید بتوانید متنهای زبانی را به درستی تفسیر کنید، دایره واژگان خود را گسترش دهید، توانایی خواندن و نوشتن به زبان انگلیسی را داشته باشید.
داشتن اعتماد به نفس
در حین حل سوالات اگر به سوالات دشوار و وقت گیر رسیدید، روحیۀ خودتان را نبازید و اول تا پایان دفترچه را بررسی کرده و سوالات ساده را حل کنید. سپس در وقت اضافه به بررسی سوالات سخت و وقت گیر تر بپردازید.
رژِیم غذایی مناسب
رژیم غذایی مناسب در زمان کنکور باید شامل مواد غذاییی باشد که باعث افزایش تمرکز و توانایی شناختی شما شوند. در ادامه به برخی از مواد غذایی که باید در رژیم غذایی خود در زمان کنکور قرار دهید، اشاره میکنم:
میوه ها و سبزیجات: میوه ها و سبزیجات حاوی ویتامین ها، مواد معدنی و آنتیاکسیدان هایی هستند که به سلامتی شما کمک می کنند و قدرت شناختی شما را افزایش می دهند. سعی کنید در رژیم غذایی خود حداقل ۵ سرویس میوه و سبزیجات داشته باشید.
ماهی و مواد پروتئینی: ماهی، مرغ، گوشت قرمز، تخم مرغ و لبنیات منابع خوبی از پروتئین هستند. پروتئین ها باعث افزایش تمرکز و توانایی شناختی شما می شوند. بنابراین باید حداقل ۲-۳ بار در هفته از این منابع پروتئین استفاده کنید.
مواد غذایی حاوی فیبر: مواد غذایی حاوی فیبر مانند نان سبوس دار، حبوبات، میوه ها و سبزیجات نیز می توانند به افزایش تمرکز و توانایی شناختی شما کمک کنند.
نوشیدنی های حاوی کافئین: قهوه و چای سیاه حاوی کافئین هستند که باعث افزایش تمرکز و توانایی شناختی شما می شوند. با این حال، باید مصرف آنها را با اندازه گیری و محدود کردن به مقادیر معقول توصیه کرد.
آب: برای حفظ آب بدن و افزایش تمرکز و توانایی شناختی، باید حداقل ۸-۱۰ لیوان آب در روز مصرف کنید.
همچنین، باید از مصرف غذاهای پرچرب، شیرینی و نوشابه های گازدار خودداری کنید، زیرا این مواد می توانند باعث کاهش توانایی شناختی شما شوند. بهتر است در رژیم غذایی خود، از غذاهای خانگی و سالم استفاده کنید و از غذاهای آماده و فست فودها کمتر استفاده کنید.
ورزش فراموش نشود!
اغلب دانش آموزان در دوران کنکور آنقدر غرق در کتاب و جزوه ها می شوند که از ورزش کردن و سلامت بدنی خودشان غافل می شوند.این کار باعث می شود که ذهن شما شادابی خودش را از دست ندهد و در دورانی که بیش از قبل از آن کار می کشید، بتواند به خوبی کار کند. شما با ورزش کردن می توانید ذهنتان را در برابر فشار های ذهنی و استرس ناشی از آزمون مقاوم کنید و با ورزش نکردن ممکن است انگیزه و امید خودتان را حتی قبل از آغاز امتحان از دست بدهید.
بر ای ورزش کردن نیاز نیست که حتما روزانه بخشی از وقت خود را در باشگاه سپری کنید. اگر برنامۀ درسی فشرده ای دارید، می توانید در خانه نیز با حرکات ورزشی ساده، فعالیت بدنی داشته باشید.
برنامه ریزی مطالعاتی برای کنکور
همانطور که می دانید، هیچ کاری بدن برنامه ریزی به موفقیت نمی رسد. کنکور هم همینطور است. سالانه موسسات زیادی برای مشاوره و برنامه ریزی تحصیلی، مبالغ سنگین از دانش آموزان می گیرند اما ما در این مقاله قصد داریم در این موضوع، به طور رایگان شما را راهنمایی کنیم.
ساعات مطالعه در روز
بسیاری از دانش آموزان در دوران کنکور توجه بیش از حدی به زمان مطالعه در روز دارند. به طوری که دائماً در حال چک کردن ساعت و تایم گرفتن هستند. این موضوع تمرکز شما را از درس دور می کند و باعث استرس شما می شود. ارزیابی زمان مطالعه کار درستی است اما اینکه دائما توجه تان به ساعت باشد، تاثیر منفی می گذارد.
همچنین مقایسه کردن زمان مطالعۀ خودتان با دیگران نیز کار درستی نیست. چرا که هر فردی با توجه به توانایی های خودش زمان مطالعۀ منحصر به خودش را دارد و این مقایسه هم تاثیر منفی دارد. برای مثال ممکن است زمان مطالعۀ شما نسبت به دوستانتان بیشتر باشد که این باعث مغرور شدن شما و کاهش یافتن میزان مطالعه می شود. همچنین اگر زمان مطالعۀ شما نسبت به دوستتان کمتر باشد، باعث می شود استرس بگیرید و اعتماد به نفس خود را از دست بدهید که این ها تمرکز و روحیۀ شما را گرفته و شما را از مطالعه دور می کند.
در کل زمان مطالعه بسته به توانایی های خودتان تعریف می شود. مثلا ممکن است شما مطلبی را با یکبار خواندن یاد بگیرید و یک نفر دیگر، آن را با پنج بار خواندن یاد بگیرد. اما سعی کنید در روز حداقل ۴ درس خود را مطالعه و مرور کنید که این میزان در سال دوازدهم زیاد تر هم می شود.
زمان مطالعۀ هر درس
این موضوع هم بسته به میزانی توانایی شما بستگی دارد. چیزی که مهم است، این است که بین ساعات مطالعه، استراحت های کافی داشته باشید و مطالعۀ بدون وقفه انجام ندهید. پیش تر روش پومودور را برای شما توضیح دادیم که می تواند در این مورد برای شما موثر واقع شود. همچنین بسیاری از افراد پیشنهاد می کنند که دروس را در قالب یک ساعته یا یکساعت و نیمه مطالعه کنید با این موضوع که بین هر درس نی ساعت استراحت مفید داشته باشید.
می بینید که ما توجه ویژه ای به استراحت کردن داریم و آن هم به این دلیل است که شادابی و جلوگیری از خسته شدن مغز، امر بسیار مهمی است که بدون آن ممکن است از درس خسته و دلسرد شوید.
ترتیب خواندن دروس
پس از مطالعۀ مطالب بالا و دانستن نحوۀ زمان بندی خواندن دروس، حال نیاز است که بدانید چطور باید در برنامه دروس را کنار
هم قرار داد.
در سال های گذشته که دروس عمومی هم در کنکور وجود داشت، ما پیشنهاد می کردیم که بعد از هر درس اختصاصی، برای استراحت مغز و فشار کمتر، یک درس عمومی خوانده شود و بعد دوباره یک درس اختصاصی.
با حذف شدن دروس عمومی از کنکور، این روش از بین رفت. حالا که فقط نیاز است دروس تخصصی را بخوانید، بهتر است که دروس اختصاصی را به دو دستۀ خواندنی و حل کردنی تقسیم کنید. سپس مانند گذشته و به صورت یک در میان آن ها را مطالعه کنید.
روزانه حتما تست زنی را در برنامۀ خودتان قرار بدید. هر درسی که در روز میخوانید، حتما در همان روز زمانی برای تست زنی آن در نظر بگیرید. اینگونه هم مطالب برای شما به شکل عمیق جا می افتند و هم با مهارت های تست زنی آشنا می شوید.
همچنین مرور درس های خوانده شده را فراموش نکنید. بعد از مطالعه و تست زنی یک درس، به صورت دو الی سه روز در میان، آن را مرور کنید. سعی کنید مرور کردن را با حل کردن تعدادی تست از آن درس انجام دهید و اگر پاسخ تستی را به اشتباه وارد کردید، مطالب مربوط به آن قسمت را یک مرور سریع انجام دهید و تست را یکبار دیگر بررسی کنید.
ایجاد انگیزه برای کنکور
ما برای اینکه بتوانیم در هر کاری به نتیجۀ خوبی برسیم، نیاز به انگیزه داریم. انگیزه باعث می شود که در مسیر هدف خود خسته نشویم و با کیفیت بالا به تلاش ادامه بدهیم. داشتن انگیزه فواید زیادی از جمله کاهش استرس، افزایش اعتماد به نفس و ایجاد امید دارد. در ادامه به کار هایی که باعث افزایش انگیزه می شوند، اشاره می کنیم:
فکر کردن به هدف
فکر کردن به اینکه در نتیجۀ تلاش هایتان به چه جایگاهی می رسید، می تواند دوپامین در مغز ترشح کند که باعث شادابی می شود و در نتیجۀ آن، انگیزۀ ما بالا می رود.
تصور ذهنی
در این بخش باید اهداف خود را در ذهنتان مجسم کنید. کافیست چشمان خود را ببندید و تصور کنید که در رشته ای که می خواهید قبول شده اید، در آن رشته مشغول به کار شده اید و به اهداف خود رسیده اید. این روش به حدی انگیزۀ شما را افزایش می دهد که تلاش هر انسانی را چند برابر می کند.
ما در مقالۀ «تصویر سازی ذهن» به صورت کامل در این باره به بررسی پرداخته ایم.
ارزیابی از خود
شما با شرکت در آزمون های آرمایشی می توانید انگیزۀ خودتان را افزایش دهید. در آزمون ها شرکت کنید، خودتان را ارزیابی کنید و در هر آزمون سعی کنید نسبت به قبل پیشرفت داشته باشیم.
تاثیر برخورد والدین در موفقیت دانش آموزان
با توجه به ادبیات موجود در زمینه تربیت و توسعه کودکان، برخورد والدین با دانشآموزان به شدت بر موفقیت آنها در تحصیلات و زندگی تأثیرگذار است. والدین میتوانند با رفتارهای خود، ارزشهایی را برای فرزندانشان شکل دهند و از آنان انتظار داشته باشند که این ارزشها را در زندگی خود به کار بگیرند.
برخورد والدین میتواند شامل انواع رفتارها از جمله حمایت، تشویق، انگیزهدهی، راهنمایی و همراهی با فرزند در مسیر تحصیلی و زندگی باشد. از طرفی، رفتارهای منفی والدین مانند انتقاد، تحمیل بار، فشار و قید کردن فرزند نیز میتواند باعث کاهش اعتماد به نفس، کاهش عملکرد تحصیلی و کاهش توانایی فرزند در مواجهه با موقعیتهای جدید شود.
در مجموع، برخورد والدین با فرزندانشان میتواند به عنوان یک عامل مهم در موفقیت تحصیلی و زندگی آنها باشد. والدین با صبر، توجه و حمایت از فرزندانشان، میتوانند آنان را به خودکفایی، اعتماد به نفس و موفقیت در زندگی تحریک کنند.
در آخر شما می توانید با استفاده از دوره های آموزشی مغز برتر، خود را برای کنکور آماده کنید و با یک ذهن قوی به جدال با کنکور بروید.