شاید شما از دور و اطرافیان خود شنیده باشید که ادعا میکنند که چپ مغز هستند یا راست مغز. همچنین ممکن است در برنامه های تلوزیونی یا شبکه های مجازی، اطلاعاتی در مورد نیمکره راست و چپ شنیده و یا دیده باشید. ما در این مقاله قصد داریم که به برسی ویژگی هایی که افراد راست مغز (افرادی که نیمکره راست مغزشان فعال تر است) بپردازیم و در ادامه، راه هایی برای تقویت نیم کره راست مغز به شما عزایزان ارائه میدهیم. ما را در ادامه همراهی کنید…

نیمکره راست مغز:

هر دو نیمکره چپ و راست مغز ما وابسته به یکدیگر فعالیت میکنند و بیشتر، فعالیت آنها به صورت مکمل است. به این منظور که اطلاعاتی که وارد نیمکره راست مغز شما میشود، در نیمکره چپ نیز مورد برسی قرار میگیرد.

اما هر نیمکره، عملکرد های اختصاصی نیز دارد که آن را بر نیمکره دیگر متمایز میکند. بر طبق این موضوع نیمکره راست مغز حرکات و ادراک سمت چپ بدن را کنترل میکند. این افراد در افعلیت های هنری موفق تر عمل میکنند و همچنین درک بصری و شهودی بسیار قوی تری را دارا می باشند.

فعال کردن نیم کره راست/مغزبرتر

خصوصیات نیمکره راست

اشاخصی را که نیمکره راست مغز آنها فعال تر است را افراد راست مغز می نامیم. این افراد دارای خصوصیاتی هستند که افراد چپ مغز دارا نیستند. چند مورد از این خصوصیات عبارت اند از:

  • مشکلات را با استفاده از الگو ها و مشاهدات مشابه، حل میکنند
  • نقاشی کردن را نسبت به نوشتن بیشتر دوست دارند
  • سوالاتی را که پایان باز دارند را نسبت به سوالات چهارگزینه ای ترجیح میدهند
  • از بحث کردن در مورد موضوعات مختلف لذت میبرند
  • این افراد مایل هستند کلیات را درک کنند تا این که وارد جزییات بشوند

وظیفه های نیمکره راست:

همان گونه که در قسمت های گذشته گفتیم نیمکره راست مغز، مسئول ادراکات سمت چپ بدن است. به عموان مثال محرکات بینایی چشم سمت چپ را مورد پردازش قرار میدهد. همچینی این نیمکره مسئول برخی عملکرد های بصری و غیر کلامی است که به طور کی شامل عبارت های زیر میباشد:

حافظه

افرادی که نیمکره راست مغز آن ها فعال تر است، حافظه قوی تری دارا میباشند. ولی اگر به دنبال افزایش حافظه بیشتری هستید، بر روی این لینک کلیک کنید.

توانایی های بصری

افرادی که نیم کره راست مغز آن ها فعال تر است، دارای توانایی شگفت انگیزی در یادگیری با استفاده از تصاویر دارند. این افراد تصاویر را بهتر از متن ها درک میکنند.

شناخت چهره ها و تمایز قائل شدن بین آنها

چنین افرادی به دلیل حافظه بصری قویی که دارا میباشند، توانایی خوبی در شناخت افراد و چهره های مختلف را دارا میباشند.

ساخت موسیقی

به دلیل این که درک موسیقی بیشتر در نیمکره راست مغز انجام میشود، این افراد در ساخت نت های موسیقی استعدادی ذاتی دارند.

درک افراد

افرادی که این نیکره از مغز آن ها فعال تر است، درک بهتری نسبت به اطرافیانشان دارند. همچنین این افراد بهتر میتوانند احساسات خود را ابراز کنند.

خیال پردازی قوی تر

چنین افرادی دارای توانایی فوق العاده ای در تصور و خیال پردازی هستند. اگر فرزند شما نیز همچین خصوصیاتی را دارا میباشد، شما باید افکار او را مدیریت کنید تا رابطه بین افکار و واقعیت را بهتر متوجه شود.

شهود

این افراد برای درک مسائل در بیشتر مواقع از شهودشان کمک میگیرند. به این معنی که یک موضوع را با کمک هوش بصری و شهودیشان مورد برسی قرار میدهند.

خلاق بودن

بسیار از افراد بر این باور هستند که افراد راست مغز، خلاقیت بیشتری دارند. البته این موضوع همانند حافظه، هم در این افراد و هم در افراد چپ مغز قابل ارتقاع میباشد.

آسیب سیب به نیمکره راست چه عواقبی دارد؟

آیا تا بحال فکر کرده اید که اگر نیمکره سات مغزتان آسیب ببیند، از چه قابلیت های محروم می مانید؟ و یا اینکه چه مشکلات و عواقبی دارد؟ در ادامه این مطلب میخواهیم به یکسری از شایع ترین عواقب آسیب دیدن نیمکره راست مغز بپردازیم. با ما همراه باشید…

فعال کردن نیم کره راست/مغزبرتر

عدم توجه و تمرکز

یکی از مهم ترین قسمت هایی از مغز که در افزایش توجه و تمرکز نقش نهمی دارد، در نیمکره راست مغز واقع شده است. قشر داخلی این قسمت در مغز به ما کمک میکند که از لحاظ دیداری روی اشیاء مهم متمکز شویم و بقیه محرک های بدونه اهمیت را نادیده بگیریم. این موضوع در هنگام رانندگی قابل درک است. وقتی ما در حال رانندگی میباشید مغز ما تابلو های راهنمایی را مهم تلقی کرده و توجه شما را جلب کرده و در عوض بیلبرد های تبلیغاتی که فاقد اهمیت بوده، تمرکز شما را به هم نمیزند. حال اگر این قسمت از مغز آسیب ببیند، امغز فرد نمیتواند چیز های مهم را از غیر مهم تشخیص دهد. به همین دلیل فرد در توجه به موضوع های مهم و ضروری دچار اختلال شدیدی میشود.

حافظه

در مغز هر شخصی، ناحیه ها و اندام هایی وجود دارد که کار آنها در ایجاد حافظه و یا تبدیل حافظه کوتاه مدت به حافظه بلند مدت نقش دارد. اگر این قسمتی از این ناحیه ها یا اندام ها که در نیمکره راست واقع شده اند، دچار آسیب و صدمه شوند، فرد به مشکل تثبیت و یا شکل گیری حافظه دچار میشود.

از کار افتادن برخی از اندام های سمت چپ بدن

همان گونه که در قبل تر اشاره کردیم اعمال و ادراکات اندام های موجود در سمت چپ بدن قرار دارد، بیشتر توسط نیمکره راست مغز اداره میشود. حال اگر در سمت راست نیمکره مغز، آسیبی مشاهده شود، میتواند فلج شدن و از کار افتادن نیمهچپ بدن را در آن شخص انتظار داشت.

صدمه دیدن این ناحیه از مغز میتواند منجر به ضعف و یا از کار افتادن پردازش اطلاعات بینایی در سمت چپ بدن شود. چنین فردی در مشاهده اجسام و اشیائی که در سمت چپ او قرار دارد دچار مشکل است.

اختلال در تشخیص چهره

با آسیب دیدن این ناحیه از مغز ممکن است فرد دچار مشکل در شناخت چهره افراد شود. در این حالت ممکن است فرد حتی چهره نزدیک ترین دوستان خود را نتواند شناسایی کند و اورا مانند افراد غریبه تلقی کند. در این حالت فرد تنها میتواند از روی علائمی همچون صدا و … افراد را شناسایی کند.

اختلال در ارتباطات اجتماعی

نیمکره راست مغز، نقش مهمی در برقراری ارتباطات اجتماعی دارد. صدمه دیدن این ناحیه از مغز میتواند موجب این شود که شخص نتواند تفسیر و درک درستی از نشانه های غیر کلامی، شوخ طبعی و … داشته باشد.

اختلال در سازماندهی اطلاعات

صدمه دیدن این ناحیه از مغز ممکن است عواقبی همچون اختلال در سازماندهی اطلاعات را نیز شامل شود. در این حالت فرد در برنامه ریزی، عملکرد اجرایی، قضاوت و درک عواقب یک عمل دچار مشکل خواهد شد.

اختلال در حل مسئله

مسئولیت استلال مسئله و منطق در انسان ها بر عهده نیمکره چپ مغز است اما نیمکره راست نیز در این موارد میتواند به آن کمک کند. همان گونه که گفته شد نیمکره راست مغز در سازماندهی اطلاعات نقش بسزایی دارد؛ به همین دلیل میتوانیم در درک درست از مسائل به ما کمک کند، راه های خلاقانه ارائه دهد و ما را در حل مسئله راهنمایی کند. اگر این ناحیه از مغز دچار اختلال یا صدمه شود، شخص توانایی شناسایی و حل  مشکلات را از دست میدهد.

تناژ صدا یکنواخت

همان طور که در قبل اشاره کردیم ، نیمکره راست مغز مسئولیت درک موسیقی و لحن گفتار افراد را بر عهده دارد که در نحوه صحبت کردن آنها نیز تاثیر گذار است. برای مثال شما وقتی میخواهید یک پرسش را بیان کنید از تناژی خاص استفاده میکنید که در جملات خبری ازش  استفاده نمیکنید؛ درک این مفهوم به کمک نیمه راست مغز است.

آیا شما میتوانید پیش بینی کنید که اگر این ناحیه از مغز دچار اختلال یا آسیب شود چه مشکلاتی برای فرد ایجاد میشود؟ درست است؛ چنین شخصی در درک درست از تناژ های مختلف درچار اشکال میشود و نمیتواند احساسات فردی را که با آن سخن میگوید را به درستی متوجه شود. همچنین این فرد در هنگام صحبت کردن با دیگران صدایی یکنواخت و ربات گونه خواهد داشت.

مشکلات احساسی_عاطفی

افرادی که با اسیب مغزی در قسمت راست مغز مواجه میشوند از نظر عاطفی دچار مشکل میشنود. این حالت به دو صورت رخ میدهد؛ کاذب و سندوم اثر مغز.

اثر کاذب باعث بروز تغییرات احساسی شدید میشود به گونه ای که ممکن است فرد در مدتی کوتاه و بدون دلیل از خنده به گریه تغییر حالت بدهد. ولی سندوم اثر مسطح باعث کم شدن شدید بیان احساسی میشود.

تقویت نیمکره راست مغز

آیا شما تا به حال فکر کرده اید که چطور میتوان نیمکره های مغزی خود را تقویت کنید؟ همان طور که متوجه شدید تقویت نیمکره راست مغز شما میتواند مزایا فوق العاده ای را برای شما به همراه داشته باشد. در این قسمت قصد داریم شما را با راهکار هایی برای تقویت نیمکره راست مغز آشنا کنیم. از این که ما را با نگاه گرمتان همراهی میکنید صیمیانه سپاس گذاریم…

فعال کردن نیم کره راست/مغزبرتر

تقویت قوه دیداری و شنیداری

یکی از راه های تقویت نیمکره راست مغز، تقویت قوه دیداری و شنیداری میباشد. شما برای این کار میتوانید از برنامه های مدیتیشن استفاده کنید. این کار باعث آسودگی مغز شما میشود و به رها سازی قوه تخیل شما کمک میکند.

فعالیت های موسیقیایی

همان طور که در قبل تر اشاره کردیم ، نیمکره راست مغز در درک موسیقی نقش بسزایی دارد. شما میتوانید برای فعال کردن این قسمت از مغز، آواز بخوانید و حتی به موسقس گوش دهید. شما با این کار میتوانید به بهیود عمل کرد این قسمت از مغزتان کمک بسزایی بکنید.

کار های هنری

شما میتوانید با انجام دادن کار های هنری در بهبود و تقویت نیمکره راست مغز خود نقش داشته باشید. چنین کار های تصویر سازی ذهنی شما را تقویت کرد. از چنین فعالیت هایی میتوان به مجسمه سازی، طراحی و … اشاره کرد.

خلاقیت

برای فعال سازی نیمکره راست مغز، شما باید فعالیت هایی داشته باشید که نیازمند خلاقیت است. افرادی که درکار های روزانه خود از ایده های خلاقانه برای رفع مشکلات خود استفاده میکنند، در واقع با این کار موجب تقویت این ناحیه از مغز خود میشوند. همچنین کار هایی همچون خیاطی، گلدوزی و یا بافتنی که نیازمند داشتن خلاقیت است، نتها موجب تقویت نیمکره راست شما میشود، بلکه به واسطه آن تقویت حافظه و افزایش تمرکز را نیز به همراه خواهد داشت.

به کار گرفتم نیمه چپ بدن

همان طور که در قسمت های پیشین ماهشده کردید، نیمکره راست مغز مسئولیت احساسات و ادراکات نیمه چپ بدن است. اگر شما دوست دارید که این قسمت از مغز شما تقویت شود باید از اندام هایی که در قسمت چپ بدنتان است بیشتر استفاده کنید. به عنوان مثال شما میتوانید با نوشتن اشعار و … با کمک دست چپتان به این هدف دستیابی پیدا کنید.

تنفس از بینی چپ

شاید به نظر شما عجیب برد که چطور با تنفس از راه بینی چپ میتوانیم نیمکره راست مغز را تقویت کنیم؟ اما این حقیقت دارد؛ تحقیقات ثابت کرده است که هنگامی که شما با استفاده از سوراخ بینی چپتان تنفس میکنید، سمت راست مغز فعال تر گشته و هنگامی که با سوراخ بینی راست خود تنفس میکنید، این حالت برای نیمکره چپ مغزتان رخ میدهد.

افکار مثبت

مطالعات انجام شده در این باره ثابت میکند که داشتن افکار خنددار و مثبت در افزایش خلاقیت فرد تاثیر گذاشته و به همین واسطه میتواند موجب فعال گشتن نیمکره راست مغز شود.

تجربه کردن راه های ناآشنا

شما برای این که این نیمکره از مغزتان را بتوانید فعال تر کنید، لازم است که در مسیر های ناآشنا حرکت کنید. این مسیر های ناشناخته میتواند یادگیری یک مهارت پیچیده، یک وضعیت جدید یوگا و یا کچل کردن موهایتان باشد.

به صورت کلی به مسائل نگاه کنید

از خصوصیات افرادی که راست مغز هستند این است که در مواجه با مسائل به صورت کلی آن را مورد برسی قرار میدهند. شما نیز اگر قصد دارید که راست مغز شوید، باید بتوانید این مهارت را در خورد تقویت کنید.

سخن پایانی

ما در این مقاله قصد داشتیم شما را با عملکرد ها و ویژگی های نیمکره راست مغز آشنا کنیم. همچنین به برسی روش هایی پرداختیم که باعث تقویت این نیکره میشود. در پایان امیدواریم این مقاله برای شما سودمند بوده باشد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *