انتشارات چیست؟

فهرست مطالب

انتشارات چیست؟

انتشارات چیست؟ انتشارات یکی از فعالیت های فرهنگی است.که در نشر و انتشار کتاب و مجله و.. فعالیت می کند که می شود گفت انتشارات مجموعه ای است که کار انجام نشر و انتشار کتاب ها و نوشته های نویسنده ها را در اختیار دارد.کار انتشار فقط به نشر کتاب یا چاپ آن ختم نمی شود بلکه مجموعه تا پایان کار همراه نویسنده می باشد. و در فروش و چاپ و… کنار نویسنده می باشند و از او حمایت می کنند.همچنین در انتشارات دو تعریف ساده بیشتر وجود ندارد که عبارت اند از عمومی و تخصصی که ادامه براتون توضیح میدهم.

انتشارات عمومی : به طور ساده اشاره به این دارد هرکسی که مطلبی رو آماده کرده است کار نشر را انجام داده

انتشارات تخصصی : در این تعریف برعکس انتشارات عمومی انتشارات تخصصی را یک کسب و کار در نظر گرفته که با اصول و قوانینی به چاپ و انتشار کتاب فعالیت می کند.

در اواخر با رشد کتاب خانی در جامعه خیلی از افراد به سمت شغل انتشارات رفته اند. را اندازی دفتر انتشارات یکی از کارهای فرهنگی است که به رشد علمی جامعه بسیار کمک می کند و باعث فرهنگ سازی می شود تا اینجایه مقاله تعریف انتشارات و انتشارات چیست؟ و همچنین کسب و کار انتشارات آشنا شدیم در ادامه این مقاله با بحث های مهم انتشارات آشنا خواهیم شد.

انتشارات مغزبزتر

نشر چیست؟

نشر مسیری است که در ان نوشته های نویسندگان به ثبت رسیده و چاپ می شود مانند کتاب و مجله ها و…  که پخش می شود.مسیر نشر یک اثر نیاز به مدیریت،محصولات آموزشی و… دارد در اصل می شود گفت نشر به چاپ کتاب یا هر مطلبی که عقاید و اطلاعات را انتقال دهد.می شود گفت نشر تعامل بین خواننده و نویسنده است.

نویسنده می بایست برای ارائه نویسه خود به مخاطب یا خواننده آن نویسه باید اول برای چاپ و پخش به یک شخص یا یک مجموعه بسپارد.نشر مطلبع که در بالا برایتان کامل توضیح دادم تابع یک چارچوب قوانین است. که هنگام راه اندازی یک مجموعه انتشارات به آن توجه کرد. خوب در ادامه برای شما مراحل راه اندازی یک مجموعه انتشارات را هم توضیح میدم ولی خوب میخواهم اولی کمی با واژه ها و اصطلاحات آشنا شویم.

ناشر کیست؟

ناشر یک فرد یا یک مجموعه با دارا بودن یکسری امکانات در اصول قوانین وزارت ارشاد به چاپ و توزیع کتاب یا مطالب اقدام می کند.که می شود گفت ناشر با دریافت مجوز های لازم برای راه اندازی مجموعه انتشارات وظیفه انتشارات کتاب را به عهده می گیرد جوری که تمامی مراحل مانند صفحه آرایی،حروف چینی،چاپ و.. تحت نظر ناشر می باشد.

هدف ناشر ها همچنین از کسب درآمد رسیدن به سطحی مطلوب است.مانند جذب نویسندگان عالی و نشر کتاب یا مطالب پر فروش است.ناشران این توانایی را دارند که هر کتاب یا مطبی را چاپ کنند. چون که نحوه چاپ کتاب ها آنچه نان با هم فرقی ندارند اما بعضی از ناشران فقط در یک بخش یا یک دسته فعالیت می کنند. چون که ناشر که در چاپ کتاب های ماجراجویی فعالیت می کند سعی بر این دارد که در حوزه فعالیت خود اعتبار و ارزش جمع کند.ولی اینکه بعضی ناشران هم هستند که در مجموعه خود در چندین حوزه فعالیت می کنند.

تفاوت انتشارت با ناشر چیست؟

برای جواب دادن به این سوال که در جامعه ما به اشتباه این دو را با هم یکی می دانند ناشر فردی است.که کار نشر اثار را به عهده دارد.اما انتشارات در اصل یک موسسه یا سازمان است.که توسط ناشر مدیریت می شود.که قبل هم اشاره کرده بودم انتشارات کار چاپ و فروش و… را به عهده می گیرد که این مطلب از دیدگاه حرفه می باشد اما همانطور که گفتم در جامعه با به اشتباه فکر می کنند ناشر و انتشارات یکی هستند اما این مطلب نادرست می باشد که بالا کاملا توضیح دادم.

انتشارات مغزبرتر

انواع ناشران

در بخش قبلی هم که گفتم ناشر کسی است که با داشتن یکسری امکانات انتشارات یک کتاب را انجام می دهد.که بسته به یکسری خصوصیات شخصی مثل سرمایه یا هدف های شخصی ناشران به گروه های مختلف تقسیم میشوند:

۱.ناشران عمومی و تخصصی: ناشران عمومی که در تمامی حوزه ها فعالیت می کنند که در مقابل آنها ناشران تخصصی که در حوزه مخصوص خود فعالیت می کنند.

۲.ناشران منتظر و مبتکر: ناشران منتظر کسانی هستند که از آثاری که خالقان اثر به آنها پیشنهاد داده اند یکی را انتخاب کرده که شروع انجام انتشارات آن اثر کنند اما ناشران متکبر با ایده ها خود سراغ خالقان اثر یا همان نویسنگان می روند.

۳.ناشران انتفاعی و غیر انتفاعی: ناشر های انتفاعی کسانی هستند یا گروه هستند که وابسته به سازمان یا اورگانی هستند اما ناشر های که غیر انتفاعی هستند که به هیچ اورگان یا سازمانی وابسته نیستند و برای کسب درآمد و سود فعالیت می کنند.

۴.ناشران دولتی: خوب همان طور که در بالا اشاره کردیم ناشران مدیران مجموعه انتشارات هستند و خوب برای تهیه لوازم مورد نیاز به سرمایه نیاز دارند.ناشران دولتی گروهی از ناشران هستند که ۵۰٪ سرمایه آنها را دولت تامین می کند.

۵.ناشران همکار: خوب بالا درمورد سرمایه مالی ناشران کمی توضیح دادیم ولی بعضی ناشران هستند که علاقه ندارند یا به یسری دلایل شخصی که در این گروه قرار می گیرند.که با همکاری و سرمایه گذاری چندین ناشر و نویسنده شروع به فعالیت در مجموعه انتشارات خود می کنند.

و همچنین گروهی هم از ناشران هستند که فقط و فقط در حوزه متون درسی و دانشگاهی فعالیت دارند.

حالا کمی می خواهم در مورد مدیریت مجموعه انتشارات صحبت کنیم.

 

انتشارات مغزبرتر

مدیر انتشارات کیست و چه وضایفی دارد؟

مدیر انتشارت در واقع همان ناشر است که خوب یکسری وظایفی دارد.همچنین مهم ترین وظیفه ها به عهده او است.مدیریت انتشارات و همچنین تصمیم گیری های مهم را انجام میدهد.مدیر انتشارات در زمان راه اندازی انتشارات از بین اعضای هیئت  مدیره برگزیده می شود.که مدیر انتشارات باید فردی باشد که رابطه اجتماعی قوی داشته باشد و توانایی مدیریت و کنترل مشکلات را داشته باشد.که بر مسیر چاپ کتاب و… نظارت دارد حالا مهم ترین وظیفه های مدیر مجموعه را می تواند به موارد زیر اشاره کرد.

  • ارتباط با نویسندگان و مترجمان
  • پیدا کردن موضوعات ترند جامعه
  • نظارت بر انتشارات کتاب
  • دریافت مجوز نشر برای راه اندازی انتشارات
  • نظارت بر فروش کتاب

خوب حالا شاید در بین گزینه ها بالا مطلبی نظر شما رو به خودش جلب کرد دریافت مجوز نشر برای راه اندازی انتشارات درسته برای راه اندازی یک مجموعه انتشارات نیاز به مجوز می باشد.در ادامه به این مطلب می پردازیم.

گرفتن مجوز نشر

خوب افردای که می خواهند یک مجموعه انتشارات راه اندازی کنند.نیاز دارند که یک مجوز نشر یا پروانه نشر کتاب داشته باشند.
در سایت فرهنگ و ارشاد اسلامی توضیحات دقیق و شرایط گفته شده ولی خوب من هم برای شما یک توضیح کلی و اجمالی میدم.
متقاظیان حقیقی یا حقوقی نیاز دارند با مراجعه ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خود مراجعه کنند دوستانی که در تهران هستند.
به اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی تهران باید مراجعه کنند.و در آنجا یک پرونده تشکیل دهند و پس از تکمیل پرونده خود پرونده متقاضی توسط اداره کل برای طرح و رسیدگی به صدور مجوز یا پروانه نشر کتاب به این دفتر ارسال می شود.
پس از تصویب پرونده برای تایین نام توسط متقاضی به اداره کل استان اعلام می شود.و پس از تایید نام پروانه نشر کتاب صادر می شود و متقاضی به اداره کل استان ارسال می شود.خوب این هم فرایندی بود که با آن مجوز یا پروانه نشر کسب می شود.
خوب در ادمه شرایط متقاضی برای دریافت پروانه نشر کتاب رو براتون توضیح میدم.

شرایط متقاضیان پروانه نشر

  • شخص متقاضی باید تابع جمهوری اسلامی ایران باشد
  • نداشتن سوء پیشینه کیفری و بر خورداری از حسن شهرت
  • عدم ورشکستگی و محجور نبودن
  • دارای ۲۵ سال سن و متأهل و ۲۷ سال سن برای افراد مجرد
  • انجام خدمت یا داشتن معافیت
  • داشتن امکانات مناسب به تشخیص وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و همچنین ارائه  سند که نشان به مالکیت محل انتشارات را دارد
  • داشتن مدرک کارشناسی
  • احراز صلاحیت علمی و تخصصی یا تجارب کافی متناسب

همچنین یک سری مدارک نیز هم برای دریافت پروانه نشر لازم است که در ادامه براتون کامل توضیح می دهم.

مدارک مورد نیاز برای متقاضیان پروانه نشر کتاب

  • عکس که برابر با اصل تمامی صفحات شناسنامه متقاضی
  • عکس برابر با اصل کارت پایان خدمت متقاضی
  • عکس برابر با اصل کارت ملی متقاضی
  • ۴.عکس برابر با اصل مدرک تحصیلی متقاضی حداقل کارشناسی
  • ۶ قطعه عکس ۴×۳
  • اصل گواهی عدم سوء پیشینه کیفری شخص متقاضی
  • تکمیل فرم تاسیس مرکز و اطلاعات فردی
  • تایدیه علمی و فنی
  • عکس اصل اساسنامه برای مراکز حقوقی
  • عکس اصل آگهی های روزنامه رسمی برای مراکز حقوقی

خوب حالا با در نظر گرفتن اینکه بعد از دریافت مجوز نشر باید چه کاری کرد ادامه میدیم که اشاره به یک سری کار ها و آینده شغلی و همچنین سخن پایانی.

اقدامات لازم بعد از دریافت پروانه نشر کتاب

  • طراحی سربرگ انتشارات با درج آدرس و کدپستی و شماره تماس معتبر انتشارات
  • تهیه مهره برای انتشارات
  • نصب تابلو سر درب ورودی انتشارات
  • دریافت شماره شابک
  • دریافت فیپا(برگه فهرست نویسی پیش انتشار)

آینده شغلی

خوب تا الان صحبت ها و همچنین توضیحاتی درمورد انتشارات و… رو دادیم ولی خوب این بحث درمورد آینده شغلی و مالی این کار می باشد هر کسی قبل ورود به شغلی نیاز دارد که بداند آیا به موفقیت مالی می رسد یا حتی جای پیشرفت دارد یا سوال های که ممکن است به ذهن شما خطور کند.

خوب همانطور که می دانید در تمامی شغل های می توان موفق شد همچنین کار انتشارات یکی از کارهای مهم در جامعه است که اثر زیادی بر روی جامعه می گذارد حالا موضوع اصلی این است.که ناشران بتوانند بستری خوب برای رشد در این حوزه را پیدا کنند و در آن مشغول به فعالیت شودند همچنین میزان درآمد هم نسبت به فعالیت و پشت کار ناشر ربط دارد.

سخن پایانی

خوب الان هم حتی شما می دانید که انتشارات کاری است که تاثیرات زیادی بر روی جامعه دارد همچنین اگر شما می خواهید وارد این صنعت شوید نباید انتظار داشته باشید در اوایل،راه بتوانید به درآمد مورد نظر خود برسید ولی خوب همانطور که به شما گفتم که باید مدیر انتشارات یا همان ناشر پشت کار قوی داشته باشد.همچنین در حال حاضر می بنید که انتشارات،مشهور در سرار جهان هستند که فعالیت می کنند.ودرآمد های عالی هم کشب می کنند آرزوی موفقیت برای شما دوستان عزیز…

برای ارتباط با انتشارات بزرگ مغز برتر روی کلمه مغز برتر کلیک کنید

دیگر مقالات

تاثیر استرس روی مغز/مغزبرتر
وبلاگ

تاثیر استرس روی مغز

استرس بخشی آشنا و اجتناب ناپذیر از زندگی روزمره است که به اشکال مختلفی مانند سلامتی، پول و روابط بروز می کند و روی مغز تاثیر می گذارد. در هر موردی که با یک تهدید بالقوه مواجه می شویم، ذهن و بدن ما وارد عمل می شود و برای مقابله با مسائل (مبارزه) یا اجتناب

ادامه مطلب
استرس مالی/مغزبرتر
وبلاگ

استرس مالی

اگر نگران پول هستید، نگران نباشید چون تنها نیستید. پول یک منبع رایج استرس برای بزرگسالان به شمار می رود. طبق آمار هایی که بدست آمده ، ۷۲ درصد از بزرگسالان درباره ی پول احساس استرس می کنند. نگرانی در مورد پرداخت اجاره یا احساس غرق شدن در بدهی. با توجه به استرس مالی که

ادامه مطلب