هوش مالی کودکان/مغزبرتر

بخش اول : هوش مالی چیست؟

هوش مالی:حتما تا به حال از خودتان پرسیده اید که افراد ثروتمند چگونه به این ثروت رسیده اند؟ آیا آنان هوش مالی و تجاری زیادی دارند؟ آیا هوش مالی قابل افزایش است؟ این سوال جواب های متفاوتی دارد. مثلا شاید تلاشتان کافی نیست ، یا شاید تنبل هستید یا در زمینه ی مورد علاقه ی خود مشغول به کار نیستید و یا حتی علم کافی در زمینه ی مورد نظر را ندارید. ولی در این مقاله قصد داریم راجب یکی از انواع هوش ، که به آن هوش مالی می گویند صحبت کنیم. البته این نوع از هوش قابل ارتقا و تقویت است. در ادامه با ما همراه باشید.

هوش مالی چیست؟

این نوع هوش که از هوش های چندگانه انسان بشمار می رود ، مسبب موفقیت های بزرگ مالی در زندگی افراد می شود. افراد مشهور ثروتمند مثل بیل گیتس ، ایلان ماسک و جک ما در زمره ی این افراد قرار می گیرند. اما اگر بخواهیم هوش مالی را به زبان ساده بیان کنیم ، می توانیم آن را توانایی افراد در حل مشکلات و چالش های مالی افراد دانست. اگر فردی در این حوزه هوش بالایی داشته باشد می تواند در زمان کوتاه تری نسبت به دیگران به درآمد بیشتری برسد.

البته مفهوم این هوش برای افراد مختلف متفاوت است . ممکن است فردی آن را کسب درآمد بیشتر تلقی کند و فرد دیگری آن را کاهش هزینه ها و مدیریت سرمایه بداند. تقویت این هوش به خصوص در کودکان به موفقیت مالی آنان در آینده تاثیر بسزایی دارد. پس اگر میخواهید با این نوع مهارت ذهنی بیشتر آشنا شوید ، تا پایان مقاله با ما همراه شوید.

هوش مالی کودکان/مغزبرتر

اهمیت هوش مالی در چیست؟

بسیاری از والدین از کودکی نگران آینده ی فرزند خود هستند که او در آینده چه شغل و جایگاهی در جامعه خواهد داشت؟ آیا از نظر مالی و یا علمی به جایگاه خوبی خواهد رسید؟ این ها و سوالات بیشمار دیگری وجود دارند که در ذهن والدین کودکان می گذرد. اما برای پاسخ به این سوالات باید به درک دقیق تری از انواع هوش و مهارت های انسانی دست پیدا کنیم. اگر بخواهم دقیق تر بگویم هوش مالی ، زیرمجموعه ی هوش منطقی و ریاضی قرار می گیرد. در ابتدا بهتر است با انواع هوش مالی آشنا شویم.

انواع هوش مالی:

هوش مالی دارای 5 قسم است که هیچ کدام بر دیگری تقدم ندارد و تقویت هرکدام به تنهایی هوش مالی را افزایش می دهد.

کسب درآمد بیشتر

حفظ و مدیریت پول

برنامه ریزی و بودجه بندی پول

استفاده از پول در جای درست (شم اقتصادی)

ویژگی های افراد با هوش مالی بالا

در مورد ویژگی این افراد می توانیم موارد زیر را نام ببریم :

مدیریت هزینه و مخارج

کاهش بدهی و مقروض شدن

پس انداز بخشی از درآمد(حداقل 10 درصد)

یادگیری روش های نوین سرمایه گذاری و بیزینس (به روز بودن دانش مالی)

تقویت هوش مالی

1-هدف گذاری کنید:

این یک موضوع کاملا بدیهی است که هیچ کاری بدون داشتن هدف موفق نخواهد شد و عملا یک کار بیهوده است. شما باید یک هدف در ذهن خود ایجاد کرده (هدف مالی) و تمام فکر خود را روی آن متمرکز کنید ، هر روز به آن فکر کنید تا آن فکر و هدف در ذهنتان پخته تر و جنبه های بیشتری از آن برایتان آشکار شود.

2-برنامه ریزی:

شاید هیچ کس معجزه ی برنامه ریزی را به اندازه ی کسانی که از آن استفاده کرده و به نتیجه ی دلخواه خود رسیده اند درک نکرده باشد. ولی اگر از ما می شنوید ، برنامه ریزی برای هر کاری من جمله تقویت هوش مالی معجزه می کند. در این مورد اهداف بزرگتان را به اهداف کوچکتر تقسیم کرده و برای آن برنامه ریزی کنید. چون رسیدن به موفقیت در اهداف کوچکتر ، امید و انگیزه را برای انجام کارهای بعدی افزایش می دهد.

3-توانایی حل مسئله:

توانایی حل مسئله را در خود تقویت کنید. معمولا افرادی که در دبیرستان و دانشگاه ریاضی خوانده باشند (ریاضی جزو دروس اصلی آن ها باشد) در حل مسئله موفق تر خواهند بود. چون که در درس ریاضیات مجبور به حل مسائل با راه حل های مختلفی بوده اند. و همین مسئله باعث می شود که این افراد از چند جنبه به موضوع نگاه کنند. حتی شما می توانید از تجربیات افراد موفق در حوزه تجارت نیز بهره ببرید. و راه حل هایی که این افراد برای حل مشکلات خود پیدا کرده اند را آموخته و آنان را تحلیل نمایید. دراین رابطه می توانید به کتاب های افراد مشهور مراجعه کنید.

هوش مالی کودکان/مغزبرتر

4-پس انداز کنید:

در طول زندگی ما ممکن است اتفاقات ناگواری مثل تصادف ، آتش سوزی و… رخ دهد. که این موضوع اهمیت پس انداز را دوچندان می کند. جدا از اینکه پس انداز یکی از راه های تقویت هوش مالی می باشد یک ضرورت عقلی می باشد.اگر بخواهیم با خود صادق باشیم ، کسانی که هیچ پس اندازی برای آینده ی خود ندارند یا هوش مالی ضعیفی دارند و یا توجه و یا حتی نیازی به این قسم از هوش ندارند. پس اگر میخواهید وارد حوزه ی هوش مالی و تقویت آن شوید ، پس انداز را یک ضرورت بدیهی بدانید. حداقل میزان پس انداز هر شخص باید 10 درصد درآمد او را شامل شود.

5-حدالامکان بدهکار نشوید:

این مورد تمرین بسیار خوبی در رابطه با تقویت هوش مالی می باشد. این در صورتی است که افراد زیادی عادت به قرض کردن از دیگران دارند. اما این افراد باید بدانند که اگر این روند ادامه دار شود ، تبدیل به عادت بلند مدت شده و مشکلات زیادی را در آینده به وجود خواهد آورد. بدهکار شدن تا حد زیادی انگیزه ی شما برای خلق ثروت بیشتر را از بین می برد.

6-یادگیری و به روز نگه داشتن دانش مالی:

اگر جزو دسته افرادی نیستید که مطالعه می کنند و دانسته هایشان را به روز نگه می دارند ، قید این مورد را بزنید. شرایط بازارهای اقتصادی و به طور کلی زندگی در جهان امروز به گونه ای است که اگر خود را اصطلاحا آپدیت نکنید ، از دیگران عقب می مانید. شما می توانید از تجربیات افراد موفق ، با خواندن کتاب ها و یا گوش دادن به سخنرانی هایشان استفاده کنید. متاسفانه مدارس و دانشگاه های ایران بیشتر رویکرد کارمند پروری و گرفتن حقوق بیشتر را مدنظر قرار داده اند و کم تر به رویکرد کارآفرینی و تقویت هوش مالی می پردازند.

البته در بستر وب فارسی ، محتواها و بسته های آموزشی بسیار خوبی در حوزه ی تقویت هوش مالی تهیه و تدوین شده است که شما می توانید به سهولت به آن دسترسی پیدا کرده و از آن استفاده کنید.

7-طرزفکر خود را تغییر دهید:

اگر می خواهید در کاری موفق باشید ابتدا باید ذهن خود را آماده کنید. این موضوع شاید مهم ترین و اثرگذارترین عامل برای تقویت هوش مالی باشد. اکثر افراد جامعه فقط به پول و افزایش درآمدشان فکر می کنند در صورتی که دقیقا اشتباه کارشان همین تصور ذهنی می باشد. ریچارد برانسون میلیاردرانگلیسی می گوید : به ثروت اندوزی فکر نکنید ، به ایجاد تغییر در زندگی با استفاده از هوش مالی فکر کنید. تغییری که دیگران دارند به بدترین شکل ممکن آن را ایجاد می کنند را شناسایی کنید و آن را به طرز بهتری انجام دهید.

افراد با هوش های مالی متفاوت:

هرکسی به میزان هوش مالی که دارد در زندگی اقتصادی خود تغییراتی را به وجود می آورد. به طور مثال افرادی که از هوش مالی ضعیفی برخوردارند ، فقط به یک شغل تضمینی (ترجیحا با امنیت شغلی بالا) فکر می کنند و به هیچ وجه علاقه ای به مواجه شدن با ریسک های اقتصادی را ندارند. این افراد معمولا  در آینده مشاغلی همچون کارمند و یا معلمی خواهند داشت.

تعداد افراد دسته ی بالا (دسته ی اول) زیاد است و معمولا اکثر جامعه را شامل می شود. دسته ی دوم که تعدادشان از دسته ی اول کم تر است  از هوش مالی متوسطی بهره می برند. این دسته از افراد ترجیح می دهند که به مقدار کمی ریسک را وارد زندگی اقتصادی خود کنند. این افراد در آینده مشاغلی مانند : رستوران دار ، فروشگاه های زنجیره ای ، مشاغل آزاد و به طور کلی هر شغلی که حالت تجارت شخصی دارد و مقدار کمی ریسک ، استرس و اضطراب همراه خود دارد.

دسته ی سوم افرادی هستند که ریسک را با تمام گوشت و پوست و استخوان خود حس می کنند و در زندگی اقتصادی خود مجبور به ریسک های بزرگی می شوند. گویی که هر لحظه در حال خنثی کردن یک بمب ساعتی هستند. این افراد از هوش مالی بالایی برخوردارند. این افراد در آینده مشاغلی مثل : معامله گر بورس و سهام ، کارآفرین ، صراف و …خواهند داشت. از افراد شاخص این حوزه می توانیم به وارن بافت اشاره کنیم.
هوش مالی-مغزبرتر

تقویت هوش مالی در کودکان:

تقویت این نوع از هوش در کودکان از اهمیت خاص و ویژه ای برخوردار است . ضمن اینکه بدانیم این هوش چقدر در تعیبن آینده ی کودک خاص و موثر است. در این باره یک مقاله کامل و جامع در سایت مغز برتر قرار داده ایم که می توانید آن را مطالعه کنید.

جمع بندی :

هر کسی می تواند هوش خود را بهبود بخشد. با توجه به پدیده اینترنت که همه ی کار ها را ساده و راحت کرده است منابع بسیار زیاد و متنوعی در بستر اینترنت برای تقویت هوش مالی موجود می باشد. برای داشتن هوش مالی برتر ، نیازی نیست در بهترین دانشگاه دنیا درس خوانده باشید یا حتی تحصیلات دانشگاهی داشته باشید. فقط کافی است که برای تغییر زندگی خود تصمیم جدی بگیرید و با هدف و برنامه ریزی به جلو پیش بروید.

ما بر این باوریم که اگر از روش های درست و اصولی آموزشی استفاده گردد، افراد با هر سن و تحصیلات و هر ضریب هوشی قادر به یادگیری هستند، لذا آموزش‌هایی برای تمام گروه های سنی در نظر گرفته‌ایم.
فعالیت‌های موسسه ما در قالب برگزاری کلاس‌های غیر حضوری، برگزاری همایش و سمینار و دوره‌های آموزشی مختلف و … می‌باشد.

 

 

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *